Figueres licita per 1,4 milions el projecte per allargar la xarxa ciclista per tota la ciutat

Els treballs que estan subvencions per fons europeus es portaran a terme al sector oest, centre, i el nord est del municipi en diferents fase i terminis d’execució

El govern també treu a licitació la prova pilot amb cinc aparcaments segurs per a bicicleta 

La xarxa de carril bici de Figueres.

La xarxa de carril bici de Figueres. / Ajuntament de Figueres

Redacció

L’Ajuntament de Figueres ha publicat l’anunci de licitació a terminis a principi de mes del projecte de millora sostenible amb l’extensió de la xarxa ciclista per atot a la ciutat. Es tracta d’un projecte finançat amb fons europeus que surt a licitació per 1,4 milions d’euros. El govern també ha licitat aquest mes la creació de cinc aparcaments segurs per a bicicletes, una prova pilot que posteriorment es podria estendre per la ciutat. 

El projecte per impulsar la mobilitat sostenible es considera que és una de les obres de creació de carril bici més importants de la història de la ciutat. Es tractaria de més de cinc quilòmetres per tots els barris de la ciutat.

El projecte es treu a licitació en quatre lots. Un afectaria l’oest de la ciutat, l’altra la zona centre, el tercer el nord-est i finalment un quart lot seria per a la senyalització i abalisament. Cada una de les zones està dividida en diferents trams de carril. 

El projecte es treu a licitació per 1.470.502,91 euros, inclòs l’IVA i és finançat amb els fons europeus. 

S’adequarà l’espai públic amb les actuacions necessàries per a l'extensió de la xarxa ciclista. Té un àmbit d’actuació total de 14.055 metres quadrats. 

Catorze trams de xarxa

En total s’actuarà a catorze trams. Per exemple, a la zona oest es preveuen obres per crear la xarxa de carril bici als carrers Ter (des del carrer Avinyonet fins a l’avinguda Empordà); a l’avinguda Montserrat Vayreda (des de l’avinguda Empordà fins al carrer Met Miravitlles); al carrer Met Miravitlles (des de l’avinguda Montserrat fins al carrer Fages de Climent); i el tram quatre des d’Àreua de Sarrà (des de Fages de Climent fins avinguda Salvador Dalí). La Rambla Nova, el carrer Nou, avinguda Costa Brava, el camí Vell de Vilatenim o l’avinguda de Roses són altres vies de la ciutat on s’actuarà per crear aquesta xarxa ciclista que permetrà la mobilitat en bicicleta de forma segura. 

El termini d’execució a la zona oest és d’un any, a la central de 14 setmanes, i a la zona nord-est de 20 setmanes. 

Prova pilot d'aparcaments

El segon projecte que es treu a licitació aquest mes és la creació dels cinc aparcaments segurs per a bicicletes. El pressupost de licitació és de 72.000 euros, amb IVA inclòs. 

En el projecte s’exposa la mancança d’espais disponibles on poder aparcar de manera segura i coberta les bicicletes. En cada mòdul es podran estacionar sis bicis. Aniran vinculats a una aplicació i permetrà el seu accés a qualsevol ciutadà. Els espais estan pensats per estar a prop de nuclis de mobilitat com l’estació ferroviària. Estarien situats al Recinte Firal, al carrer Rubaudonadeu, a plaça Catalunya, a l’aparcament de la zona esportiva i al carrer Mare de Déu de Montserrat.