Cinc anys de presó i una multa de 800.000 euros en ser enxampat amb 16 quilos de cocaïna a la frontera

Els duaners del Pertús el van enxampar al peatge del Voló

La droga intervinguda pels duaners del Pertús

La droga intervinguda pels duaners del Pertús / Douane Française

Eva Batlle

Eva Batlle

Un conductor ha acabat condemnat a cinc anys de presó i a una multa duanera de 800.000 euros per tràfic de drogues a la frontera.

Els agents de duanes del Pertús el van sorprendre el novembre passat amb un carregament de 16 quilos de cocaïna i aquest dimarts va ser jutjat a Perpinyà pels fets.

El condemnat és ciutadà italià a qui el jutge a banda del seu ingrés a presó també li ha imposat cinc anys de prohibició d'entrada al territori francès.

El cas que l'ha portat davant del tribunal es remunta al 23 de novembre de l'any passat quan pels volts de les 8 del matí, els agents de duanes de Pertús estaven fent un control al peatge del Voló, a tocar la frontera, a l'A9.

Van fer aturar un vehicle amb matrícula italiana i el seu conductor els va explicar que venia de Barcelona i que anava a Itàlia.

Droga oculta en un doble fons

Els agents van escorcollar-li el vehicle i li van descobrir un imant, una eina que s'utilitza a vegades per obrir dobles fons dels vehicles. Així va ser, quan van inspeccionar el maleter van trobar una placa metàl·lica. El gos policial de la Unitat Canina els va marcar que podia haver-hi algun estupefaent i en obrir-ho amb una palanca van trobar una bossa amb droga, que contenia concretament 15 paquets de cocaïna. En total hi havia 16 quilos que al mercat negre francès estan valorats en 643.500 euros.

L'home va quedar detingut i juntament amb la droga van ser lliurats a la Policia Judicial de Perpinyà. El dia 27 de febrer va passar a disposició judicial i el magistrat en va ordenar l'ingrés a presó, com informen des de la Duana francesa.