Un projecte de Torroella opta a un premi europeu de prevenció de residus

És una iniciativa de l’escola bressol municipal per a la fabricació de banderoles amb roba de segona mà

Les banderoles amb roba reciclada de Torroella.

Les banderoles amb roba reciclada de Torroella. / Agència de Residus de Catalunya

Laura Fanals

Laura Fanals

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat cinc projectes catalans, entre els quals un de Torroella de Montgrí, a la XIV edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus. 

El projecte torroellenc que opta al premi, dins la categoria d’Institucions Escolars, és el liderat per l’escola bressol municipal El Petit Montgrí, que va incentivar la fabricació de banderoles de paper utilitzant peces de roba de segona mà. Aquesta acció va comptar amb la participació dels quatre centres escolars del poble (la bressol, l’escola Guillem de Montgrí, l’IES Montgrí i l’escola Sant Gabriel), del propi ajuntament de Torroella i de comerços locals. D’aquesta manera, no només es van poder sensibilitzar els centres educatius a través de seminaris, sinó també al conjunt de la ciutadania. A més, es va crear material que s’utilitzarà al llarg de l’any en diverses celebracions al municipi.

El veredicte, l'1 de juny

El veredicte del jurat del premi, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic a Dublín el dia 1 de juny. Segons explica l‘Agència de Residus de Catalunya, la selecció s’ha fet tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), celebrada el novembre passat: l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada