Detenen a Palafrugell quatre membres d'una banda dedicada al tràfic de drogues a la Costa Brava

També hi ha un investigat i és fruit d'una operació conjunta de la Policia Local de Palafrugell, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Van registrar un habitatge i van intervenir 3.979 euros, 846 grams de marihuana i documentació econòmica d’interès pel delicte de blanqueig de capitals

L'octubre ja es va fer la primera fase de l'operació contra la banda que actuava a Palafrugell, Begur i Calonge i es va saldar amb 17 arrestats

Un moment de l'operatiu policia a Palafrugell

Un moment de l'operatiu policia a Palafrugell / Ajuntament de Palafrugell

E.B.

Detenen a Palafrugellquatre membres d'una banda de traficants que actuava a la Costa Brava. També hi ha un investigat i aquest és el resultat d'una operació conjunta de la Policia Local de Palafrugell, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

L’actuació es va fer aquest dijous i va acabar amb els arrestats i la persona investigada com a presumptes autors de blanqueig de capitals i tràfic de drogues. La investigació es manté oberta i no es descarten més detencions.

Es tracta de la segona fase d’una operació policial que va tenir lloc el passat mes d’octubre a Palafrugell, Begur i Calonge, i en la que hi va haver 17 detinguts.

L’operació té com a objectiu desarticular una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i al blanqueig de capital i aquest divendres es va fer una entrada i registre eb un habitatge de Palafrugell. Aquí a banda de les detencions, la policia va localitzar 3.979 euros, 846 grams de marihuana, dues balances de precisió, retalls de plàstic per a monodosis, 9 telèfons mòbils i diversa documentació econòmica d’interès per a la investigació del suposat delicte de blanqueig de capitals. 

La droga, diners, mòbils i documentació intervinguda aquest dijous a Palafrugell

La droga, diners, mòbils i documentació intervinguda aquest dijous a Palafrugell / Ajuntament de Palafrugell

En l’operatiu hi van participar 22 vehicles i 56 efectius dels tres cossos policials. També hi va prendre part la unitat canina per a la detecció de drogues i diners. 

Les diligències i els detinguts han estat posats a disposició del jutjat d’Instrucció de Guàrdia de la Bisbal d’Empordà.

17 arrestats a l'octubre

El passat mes d’octubre va tenir lloc la primera fase d’aquesta operació. En aquella actuació, realitzada simultàniament a Palafrugell, Begur i Calonge, es van detenir 17 persones durant els registres en 9 domicilis i dos locals on es van trobar més de 130.000 euros, 704 grams de cocaïna, 450 grams d'haixix, i diverses armes de foc i armes blanques.

L’organització criminal va ser detectada per la Policia Local de Palafrugell a mitjans del mes de maig de 2021, quan van identificar diversos punts on suposadament aquestes persones traficaven, creant una gran alarma social amb amenaces a la policia i autoritats. Arran d’això es va iniciar una investigació conjunta per part dels tres cossos de seguretat, segons informa la policia.