Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel 'cas Koldo' i diuen que ha de donar explicacions

El PP diu que el "flamant candidat del PSC" pel 12-M ha d'explicar la seva relació amb la trama

Imatge d'arxiu de Salvador Illa

Imatge d'arxiu de Salvador Illa / Congrés dels Diputats

ACN

ACN

Junts i ERC han assenyalat aquest dimecres al líder del PSC i candidat a les eleccions catalanes del 12-M, Salvador Illa, per la seva relació amb la trama corrupta del 'cas Koldo'. "Tothom té clar que qui ha de donar la cara és Ayuso, però també l'exministre Salvador Illa. Sí, donar la cara, tots dos s'hauran de treure la mascareta i explicar quines butxaques es van omplir sota les seves responsabilitats", ha indicat la diputada Pilar Calvo (Junts). Per la seva part, el republicà Francesc-Marc Álvaro ha recordat les paraules de Pedro Sánchez prometent esclarir el cas "caigui qui caigui". "Pensin també en aquells que ara són candidats a les eleccions i van ser ministres durant la pandèmia, tothom haurà d'explicar moltes coses", ha asseverat.

Els retrets de Junts i ERC contra Illa s'han produït en una compareixença al ple del Congrés del ministre de Transports, Óscar Puente, per explicar, precisament, el paper del seu departament en la compra de material sanitari durant la crisi sanitària. Durant els torns de paraula, també s'han escoltat crítiques a Illa des de la bancada del PP, que ha aprofitat la sessió d'aquest dimecres per carregar novament contra el PSOE pel cas.

"Tenim en aquesta trama també a Illa, el facilitador, aquell flamant candidat del partit socialista", ha indicat la diputada popular Esther Muñoz. Segons ha dit la diputada, l'actual dirigent del PSC va "comprar mascaretes a la trama" durant la pandèmia. "El seu cap de gabinet s'enviava missatges amb la trama (del 'cas Koldo') per dir que el govern de Canàries facilitaria la compra", ha agregat.