Tornen a detenir el lladre reincident que roba en cotxes de Banyoles

Acumula més de 10 detencions practicades pels Mossos i la Policia Local en poc més de dos mesos

Un vehicle policial

Un vehicle policial / Pixabay

Eva Batlle

Eva Batlle

La policia ha tornat a detenir el lladre reincident que roba en cotxes de Banyoles. L'home, de 28 anys i nacionalitat espanyola, ja acumula més de 10 detencions en poc més de dos mesos per fets similars a la capital del Pla de l'Estany.

En aquest cas, l'acusen de ser de nou el presumpte autor d’un delicte de robatori amb força a interior de vehicle.  En total, l'home ja acumula una quinzena d'antecedents policials en el seu historial delinqüencial. Està especialitzat a cometre robatoris a l'interior de vehicles, tot i que també compta amb una detenció per un robatori amb força en un domicili.

Aquesta última detenció, feta aquest dissabte 19 de març, és fruit del treball coordinat i de la col·laboració entre efectius dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Banyoles i de la Policia Local. Uns cossos policials que no paren de detenir aquest mateix individu, que després de prestar declaració davant del jutge, en ser un delicte lleu, acaba lliure amb càrrecs.

Robatori en un pàrquing

En aquest cas, els fets es remunten però al 16 de març quan els Mossos de Banyoles van agafar la declaració del propietari d’un cotxe d’alta gamma que els denunciava que li havien robat a dins el seu cotxe quan el tenia estacionat en un pàrquing del carrer València. Algú li havia trencat el vidre lateral i de dins li havien sostret només una llanterna. 

L'endemà de matinada, mentre els mossos feien tasques de patrullatge preventiu pel carrer dels Països Catalans, van observar un home que, en veure la presència policial, es va intentar amagar i va llençar un objecte a terra.  De seguida el van aturar, identificar -era el reincident- i van recuperar l’objecte que havia tirat, una llanterna. Fetes les comprovacions pels voltants, els agents no van trobar cap vehicle forçat. 

Ordre de detenció

Després de comprovar que la llanterna era la que havia estat sostreta del vehicle d'alta gamma assaltat el dia abans al pàrquing del carrer València. Per aquest motiu, els Mossos van emetre una ordre de crida i cerca.

Agents de la Policia Local de Banyoles van detenir el presumpte autor la matinada del 19 de març en el marc d’una identificació i en base l’ordre policial vigent.

El detingut, amb múltiples antecedents policials pels mateixos fets, va passar el dia 19 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.