La ciutat d’Olot acull «Pessebres a Olot», un conjunt d’exposicions relacionades amb el món del pessebrisme repartides en diferents seus: el pati de l’Hospici, Can Trincheria, el claustre del Carme, el Museu dels Sants i els finestrals de la Biblioteca Marià Vayreda. La inauguració va tenir lloc ahir a les sis de la tarda a Can Trincheria i després es va fer un petit recorregut.

Aquest acte va comptar amb una entitat convidada, l’Asociación de Belenistas de Guadalajara, que celerbra el seu cinquantè aniversari, i que està molt lligada a la Garrotxa i a Olot. L’entitat es va crear el 18 de novembre de 1971 i va dedicar els primers anys a la promoció del pessebrisme. En els seus inicis va utilitzar figures dels tallers de sants d’Olot i va estar influenciada per les creacions dels pessebristes de la comarca.

Catalunya Nord

A dins del programa Transfronterer, l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa va reforçar llaços amb els pessebristes de la Catalunya Nord fent extensiva la Mostra de Pessebres d’Olot en diversos municipis del Rosselló i del Vallespir. Les exposicions de diagrames es poden trobar a Prats de Molló, Sant Cebrià de Rosselló, Perpinyà i El Soler.