Comissions Obreres torna a guanyar les eleccions sindicals a la junta del Trueta

Metges de Catalunya i UGT empaten amb set delegats a l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a Girona

La façana de l'hospital Trueta, en una imatge recent.

La façana de l'hospital Trueta, en una imatge recent. / ANIOL RESCLOSA

Laura Teixidor

Laura Teixidor

Comissions Obreres ha tornat a obtenir la majoria dels vots en les eleccions sindicals als òrgans de representació dels treballadors estatutaris de l’hospital Josep Trueta. Concretament, ha aconseguit dotze representants, un més que fins ara. Darrere s’han situat Metges de Catalunya, que augmenta dos delegats més fins a arribar als sis; Intersindical -CSC, amb un representant més fins a arribar a tres i UGT i Satse, amb dos cadascun. Satse perd dos delegats i Catac-CTS/IAC es queda sense representació, després de perdre els dos únics delegats que tenia.

Els dies 28 i el 29 de març, els professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS) van ser convocats a participar en les eleccions sindicals per triar els seus representants. En total, el nombre d’electors a Catalunya ha estat de 50.091, dels quals han votat 22.799, amb una participació del 45,52%, un 6,2% menys que en l’anterior crida, l’any 2019. 

També es va votar a les àrees d’atenció primària. A la de Girona, Metges de Catalunya ha obtingut set representants, els mateixos que fa quatre anys; i empata amb UGT, que guanya dos delegats. Seguidament, Som Intersindical i Satse empaten amb quatre delegats cadascun; Comissions Obreres en té dos i Catac-CTS, un.