Una vintena d'òptiques gironines avaluaran la vista als conductors de forma gratuïta

Les persones amb pitjor visió tenen tres vegades més accidents que la resta.

Un dels missatges informatius en el marc de la campanya.

Un dels missatges informatius en el marc de la campanya. / Visión y Vida

DdG

Prop de 310 òptiques de Catalunya participen en la campanya de sensibilització Yo no soy un lince, que té com a objectiu revistar la vista dels conductors. Amb aquest eslògan, l'entitat, que compta amb el suport de la Direcció General de Tràfic, del Servei Català de Trànsit i de la Direcció de Tràfic del Govern Basc, vol informar de la importància de comptar amb una bona visió a l'hora de conduir. En concret, es tracta de 248 òptiques de la província de Barcelona, 25 de Girona, 21 de Tarragona i 14 de Lleida.

En un context en el qual s'esperen milions de desplaçaments per carretera aquest estiu i amb les taxes de víctimes mortals en carretera augmentant, aquesta acció coordinada busca conscienciar al conductor. “Sabem que els conductors amb pitjor visió tenen tres vegades més sinistres vials que la resta. El nostre objectiu és aconseguir que els sinistres en carretera siguin 0”, explica Salvador Alsina, president de l'Associació Visión y Vida.

Fins al 30 de juny, qualsevol interessat podrà sotmetre's sense cost a un complet test visual dissenyat per a conductors per professionals de les universitats d'òptica d'Espanya. De forma paral·lela, en els panells lluminosos de les autovies i autopistes catalanes hi haurà missatges que recordin la importància de tenir una bona visió a la carretera.

Segons estudis, les persones amb pitjor visió tenen tres vegades més accidents que la resta i hi ha prop de 9.000 gironins circulen amb greus problemes a la vista.