L’aeroport de Girona incorpora tres vehicles per a persones amb mobilitat reduïda

Les noves furgonetes serveixen per traslladar   els passatgers des de la terminal fins als avions 

Un dels vehicles, aparcat a la pista.

Un dels vehicles, aparcat a la pista. / Aena

DdG

L’aeroport de Girona-Costa Brava ha incorporat tres nous «ambulifts» -és a dir, vehicles per transportar passatgers entre la terminal i els avions- per a persones amb mobilitat reduïda. La iniciativa s’emmarca dins del seu servei «Sense Barreres», i el seu objectiu principal és incrementar la capacitat d’atenció a persones amb mobilitat reduïda o discapacitat.  

Els nous vehicles poden transportar entre la terminal i els avions fins a quinze passatgers cadascun de forma simultània. Per fer-ho, disposen d’un sistema específic d’elevació que aproxima la cabina del vehicle fins a la porta dels avions, facilitant el pas des de l’edifici fins a l’interior de l’avió i viceversa, sense la necessitat de superar desnivells.

Segons recorden des d’Aena, el servei d’assistència «Sense Barreres» ofereix gratuïtament als passatgers que tenen una mobilitat reduïda o algun tipus de discapacitat acompanyament i suport durant la facturació, el control de seguretat i passaport, l’embarcament, la baixada de l’avió, la recollida d’equipatges i la sortida de l’aeroport de destinació, sigui quina sigui. 

El servei es pot reservar durant la compra del bitllet a la pàgina web de les aerolínies o a les agències de viatges, així com a través de la web i l’app d’Aena. Es recomana, però, fer-ho amb 48 hores d’antelació.

Compromís amb l’accessibilitat

Aena considera que, amb la incorporació d’aquests vehicles, avança «en el seu compromís amb l’accessibilitat universal als seus aeroports» i «continua millorant la qualitat dels seus serveis per garantir una experiència satisfactòria de tots els passatgers en el seu pas per les instal·lacions».