Un vigilant de seguretat del Trueta denuncia una agressió grupal a Urgències

Segons exposa el guàrdia i representants sindicals, també haurien amenaçat treballadors sanitaris, que lamenten l’augment d’inseguretat

El cartell que anuncia l'entrada d'Urgències del Trueta, en una imatge d'arxiu.

El cartell que anuncia l'entrada d'Urgències del Trueta, en una imatge d'arxiu. / Aniol Resclosa

Laura Teixidor

Laura Teixidor

Un vigilant de seguretat de l’hospital Trueta denuncia haver petit una agressió física per part d’un grup d’unes sis persones a l’entrada d’Urgències. Segons exposa, els fets van passar dijous passat cap a les 9 del vespre, quan el vigilant, juntament amb una companya, es dirigien a Urgències per dur a terme un servei protocol·lari. 

«De cop, vaig sentir crits i amenaces de mort, vaig veure una dona molt alterada i vam intentar acompanyar-la cap a fora; de cop va venir un altre home molt nerviós que colpejava el vidre de l’entrada d’admissions; sembla que acompanyaven una menor i estaven cansats d’esperar que l’atenguessin, tot i que hi havia altres pacients més greus», explica. El vigilant es va dirigir cap a l’home per calmar-lo

«Abans que tingués temps de dir-li res van aparèixer diverses persones que hi tenien relació; em van començar a agredir, donant-me cops, em van llençar a terra i em van agafar pel coll, sort que un zelador em va ajudar i vaig poder entrar cap a Urgències. Abans que m’atenguessin, vaig tornar a sortir per comprovar que la meva companya estigués bé però ja vaig perdre de vista els agressors». 

Tot i que no va arribar a perdre el coneixement, recorda que el temps li va passar molt ràpidament. «Diversos testimonis em van dir que almenys hi havia sis persones agredint-me», lamenta. 

Segons ha pogut saber aquest diari, els Mossos d’Esquadra es van presentar al lloc dels fets després de rebre l’avís que un grup de persones havien increpat el vigilant de seguretat i personal de recepció.

El vigilant va ser atès a Urgències i està en procés de tramitar la denúncia formalment als Mossos d’Esquadra, a més de demanar la baixa per les lesions que ha patit. «Em van fer radiografies i diverses proves i, tot i que han sortit bé, encara estic adolorit i emocionalment estic patint estrès i ansietat, no havia patit mai una agressió així i m’agradaria rebre més suport per part de l’empresa i l’hospital». El guàrdia treballa per una empresa externa al centre sanitari.

Augment d’inseguretat

Per altra banda, tot i que per part del Trueta no hi ha cap tramitació de denúncia, tant el vigilant com representants sindicals lamenten que treballadors sanitaris també van rebre amenaces i agressions verbals, una pràctica que va en augment. És per això que demanen que es reforci la vigilància de seguretat, sobretot a Urgències, que és la porta d’entrada del sistema sanitari.

"La meva neta tenia cremades de tercer grau i no ens atenien"

L'àvia de la menor exposa, en la seva versió, que van anar Urgències perquè la seva neta havia patit cremades i lamenta que tardaven molt a atendre'ls. "Només té catorze mesos, tenia cremades de tercer grau, i des de triatge ens deien que no la podien atendre perquè no hi havia cap zelador disponible per a portar-la a la tercera planta, és normal que estiguéssim nerviosos", lamenta. Afegeix que es van haver d'esperar gairebé mitja hora tot i la gravetat que patia la seva neta. "Ens podria haver acompanyat qualsevol altre professional" i considera que l'actuació del vigilant no va ser correcta.

Subscriu-te per seguir llegint