La Diòcesi de Girona comença un nou curs amb la incertesa de si hi haurà nou bisbe "o caldrà esperar

L'administrador, en toc d'humor, espera l'arribada del nou cap de l'església gironina en una carta als fidels

ACN

La Diòcesi de Girona comença un nou curs amb la "incertesa" de saber quan arribarà el nou bisbe. I és que Roma encara no ha designat qui ha de ser el successor de Francesc Pardo, mort l'abril de 2022 després d'estar ingressat diversos dies a l'hospital Josep Trueta de Girona. Malgrat que s'especulava que abans de final d'any s'hauria fet efectiu el relleu, la realitat és que encara no hi ha el nou bisbe designat. Amb un toc d'humor, l'administrador diocesà de Girona, Monsenyor Lluís Sunyer, s'ha dirigit a través d'una carta als fidels. A la missiva, el religiós es pregunta si hi haurà nou cap de l'església de Girona aviat "o haurem d'esperar una mica més".

De moment, assenyala Sunyer caminen "sinodalment foragitant el pessimisme" pel fet que no s'hagi produït l'esperat relleu. " Ho fem orfes de bisbe però no de l’esperit que ens vivifica, ni de la paraula que ens dona sentit al que fem, ni de l’eucaristia que ens alimenta i ens aplega, ni de la comunitat de germans i germanes amb qui fem camí", remarca en la carta. L'administrador assenyala que d'aquesta manera quan arribi el nou bisbe els trobarà "treballant, pregant i amb els ànims ben alts per iniciar una nova etapa sabent que d’entrada ni podrà canviar la sequera del terreny ni les nostres petiteses i indecisions, però que ens ajudarà a caminar segons l’esperit"

Sunyer assenyala que en l'aspecte organitzatiu caldrà planificar "molt bé" el nou curs i remarca que "hi ha molta feina per fer", mentre encara no arriba el nou cap de l'església gironina. "No pensem tant si serà alt o baix, rialler o de posat seriós, de moltes paraules o de poques. Quedem-nos amb el que serà: el nostre bisbe, el que ens aglutina com a Església local en comunió amb Roma, i treballant conjuntament amb les altres esglésies diocesanes que fem camí a Catalunya", conclou.