Miquel Noguer, elegit vocal de la junta directiva de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

És l’únic representant de Junts a una entitat que presidirà l’alcaldessa de Jerez, María José García Pelayo (PP)

Miquel Noguer

Miquel Noguer / ANIOL RESCLOSA

Redacció

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i alcalde de Banuyoles, formarà part de la junta de govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. La nova direcció de la FEMP es va configurar dissabte en una assemblea tensa, en el qual el PSOE va impugnar el procés d’elecció en considerar que el PP va incomplir els estatuts de l’organisme en les candidatures presentades. 

La nova presidenta de la federació de municipis és l’alcaldessa de Jérez de la Frontera María José García-Pelayo (PP). L’alcaldessa de la Corunya, Inés Rey García (PSOE) serà vicepresidenta primera i l’alcaldessa de Santander, Gemma Igual Ortiz (PP), vicepresidenta segona. 

Miquel Noguer (Junts) serà un dels quatre catalans que ostentarà una vocalia en la junta de l’entitat al costat dels alcadles de Mataró, David Bote (PSC), Badalona, Xavier García Albiol (PP); i Corbins, Jordi Verdú (ERC).

La nova presidenta de la FEMP, l’alcaldessa de Jerez, María José García-Pelayo, va lamentar que el PSOE impugnés el procés d’elecció, recordant que el que esperen els ciutadans és «entesa» entre els alcaldes. «Jo els asseguro que passi el que passi m’esforçaré perquè hi ha enteniment. No renunciaré ni un segon al diàleg, ni un segon a buscar consens», va destacar després d’agrair a l’anterior president de la FEMP -el socialista Abel Caballero- «el temps que li ha dedicat al municipalisme».