Aquests són els municipis gironins amb més consum d'aigua

Alguns d'ells, incompleixen el topall de 230 litres d'aigua per habitant i dia a causa de la sequera

Una aixeta, en una imatge d'arxiu.

Una aixeta, en una imatge d'arxiu. / Mireia Arso

ACN

Amb l'entrada en fase de preemergència, la dotació màxima d'aigua per habitant i dia queda fixada en 210 litres en tots els municipis que s'abasteixen del sistema Ter-Llobregat. Precisament, aquest dilluns l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va actualitzar les dades de consum d'aigua per municipis del mes d'octubre i, segons aquestes, hi ha una vintena de poblacions que es veuran afectades per la fase de preemergència i que, ara com ara, superen la dotació de 210 litres.

Així, durant el mes d'octubre, els municipis que van registrar un consum d'aigua més elevat van ser Riudellots de la Selva, a la Selva, amb 665 litres, Torrent, al Baix Empordà, amb 500 litres, Pacs del Penedès (Alt Penedès), amb 498 litres, Matadepera (Vallès Occidental), amb 468 litres, i Vilobí del Penedès (Alt Penedès), amb 451 litres. D'altres municipis amb un consum molt elevat són Begur, al Baix Empordà,, amb 409 litres el mes d'octubre, Olivella (Garraf), amb 367 litres, o Vallromanes (Vallès Oriental), amb 348 litres d'aigua per persona i dia.

Pel que fa als municipis amb més habitants dins el sistema Ter-Llobregat, els que va van registrar consums per sobre del límit establert durant el mes d'octubre van ser, entre d'altres, Lloret de Mar, a la Selva, amb 244 litres d'aigua per habitant i dia durant el mes d'octubre, Sitges (Garraf), amb 251 litres, Sant Pere de Ribes (Garraf), amb 259, Malgrat de Mar (Maresme), amb 267 litres, Sant Celoni (Vallès Oriental), amb 260 litres, Tordera (Maresme), amb 238 litres, Caldes de Montbui (Vallès Oriental), amb 243 litres, o Cubelles (Garraf), amb 308 litres.