Les nines d’Aitana i Barbie arrasen: quan trobar la joguina de moda és missió impossible

La rèplica de la cantant barcelonina fa dues setmanes que està esgotada i el seu preu es triplica a Wallapop: «Rebem, de mitjana, quinze trucades al dia demanant-nos si ens en queden» | L’estrena de la pel·lícula converteix a la icònica nina de Mattel en un fenomen de vendes «després d’anys de davallada»

Clients comprant a la botiga de joguines Somnis de Girona, ahir.

Clients comprant a la botiga de joguines Somnis de Girona, ahir. / Marc Martí Font

Meritxell Comas

Meritxell Comas

El compte enrere per Nadal ja ha començat a córrer. I mentre les famílies fan mans i mànigues per a aconseguir catàlegs de joguines (que abans arribaven a les bústies, una tradició que sembla haver-se perdut, potser perquè ja no hi entren) i els nens encerclen centenars de joguines per a confeccionar una carta, sovint quilomètrica, a Ses Majestats els Reis d’Orient (les que volen, les que voldrien, les que saben que difícilment tindran i les de per si de cas, que per demanar no quedi), alguns productes ja han començat a volar de les prestatgeries.

Però pels més petits, alguns dels presents que han marcat són innegociables. I si el 6 de gener a trenc d’alba no apareixen embolcallats, poden fer descarrilar la màgia cap a una voràgine de frustració. Aquests dies, en temps de descompte per a l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, els patges viuen una autèntica odissea per a aconseguir el regal més esperat, que precisament ha de ser aquest i no cap altre, que els infants han especificat en les seves cartes amb il·lusió, lletra prou clara i un xec en blanc d’esperança. Una missió que, a aquestes alçades del calendari, pot arribar a fregar el miracle

Aitana, la cantant de moda

Una de les joguines estrella d’aquesta campanya de Nadal és la Nancy Aitana, una nina inspirada en la cantant barcelonina, artífex de hits com 'Las Babys', 'Teléfono' o 'Presiento'. «Fa dues setmanes que està esgotada, és molt difícil de trobar a les botigues», asseguren des de l’establiment Joguines Somnis de Girona. A la botiga Drim de Salt, els truquen, de mitjana, quinze vegades al dia demanant-los si els queda alguna d’aquestes nines en estoc. «Ens truquen d’Olot, de Camprodon, però també d’altres punts de Catalunya», afirmen. «Però els hem de dir que no, perquè fa més d’una setmana que està exhaurida», afegeixen. I creuen que, abans de Reis, ja no els en arribaran més. El boom per aquesta joguina, afirmen, té una explicació: «És la cantant de moda». Des de la botiga Somnis d’Olot, asseguren que la joguina «ha volat» perquè «totes les nenes volen ser l’Aitana». Al Drim d’Olot tampoc en queda cap: «Fa una setmana que es van esgotar», expliquen. I al de Platja d’Aro, ja fa deu dies que van volar. Des de l’establiment La Gallineta Cega de Banyoles, apunten que «el fabricant ens ha dit que ja no els en queda cap».

Fins a tres vegades més cara

Tot i que el preu de venda de la Nancy Aitana és de 39,99 euros a les botigues de joguines, el mercat de la revenda treu fum i s’aprofita de la desesperació per a treure’n rèdit. I és que la nina es pot trobar a Wallapop, «nova, precintada i sense obrir», especifiquen els venedors, fins a tres vegades més cara: per 120 euros.

El fenomen Barbie

Les nines i els accessoris de l’univers Barbie també estan sent un dels fenòmens d’aquesta campanya de Nadal. Des de la botiga Somnis de Palamós, asseguren que «moltes» de les nines ja estan esgotades. I és que la icònica nina de Mattel ha aconseguit tornar-se a situar entre les joguines més aclamades, en gran part, gràcies a la irrupció de la pel·lícula (ha estat el film més taquiller de la història de Warner). «En els últims anys, les Barbies havien fet una davallada a nivell de vendes però ara, amb l’estrena de la pel·lícula aquest estiu, s’han tornat a posar de moda, tornen a estar a la cresta de la onada», assenyalen.

El segell Superthings

El robot Superthings Wild Tigerbot és una altra de les joguines que està arrasant. «Agrada molt i és molt vistós, cada any treuen una sèrie nova i són joguines que no passen mai de moda», asseguren des de Somnis de Palamós.

Fenòmens consolidats

La casa de nines inspirada en els personatges de la sèrie de Netflix 'La Casa de Muñecas de Gabby' o els Tamagotchis (la mascota virtual engabiada en un aparell en forma d’ou que va revolucionar la infància de milers de nens en la dècada dels 2000 i que l’any passat es va popularitzar després d’aparèixer a les mans de la protagonista de la pel·lícula d’animació Red), segueixen estant entre les joguines més venudes després d’esgotar-se l’any passat.

Una campanya que "encara no ha acabat d'arrencar"

Des de la botiga de joguines La Gallineta Cega de Banyoles, asseguren que «la campanya encara no ha acabat d’arrencar» i apunten que «si abans la gent començava a comprar regals a finals de novembre, ara hi van més tard». Des de Joguines Bagué de la Bisbal d’Empordà, també coincideixen en que «la gent tendeix a anar tard i a esperar més», però «molts fan la reserva ara». Tot i això, vol deixar clar que «no és que la campanya hagi de ser dolenta, sinó que cada any és diferent».

Subscriu-te per seguir llegint