Nou detinguts i tres plantacions de marihuana desmantellades en dos dies a Sant Antoni, Sils i Llorà

Els Mossos detenen cinc persones en una casa de Sils i dos intenten fugir, a un el troben amagat a la teulada i l'altre llança una arma de foc

A Sant Antoni, els agents també van intervenir 30,46 quilos de cabdells de marihuana

Els Mossos amb la Policia Local mentre desmantellaven el cultiu de Calonge

Els Mossos amb la Policia Local mentre desmantellaven el cultiu de Calonge / Mossos

E.B.

Els Mossos d’Esquadrahan detingut nou persones i han desmantellat tres plantacions de marihuana en dos dies a Sant Antoni, Sils i Llorà. En total s'han requisat unes 800 plantes i més de 68 quilos de cabdells.

En el cas de Sils per exemple, van fer cinc dels arrestos i dos dels implicats van intentar fugir, a un d'ells el van trobar amagat a la teulada i l'altre va llançar una arma de foc.

En una plantació situada en una casa de Sant Antoni, els agents van intervenir 172 plantes i 30,46 quilograms de cabdells de marihuana i van fer dues detencions.

El cas més recent és el del dimarts 12 de desembre. En aquest cas, però la investigació va començar per part dels mossos de la Unitat d’Investigació de Sant Feliu de Guíxols el mes d’octubre davant les sospites de l’existència d’un cultiu de marihuana en un immoble de Sant Antoni.

Fruit de la investigació, el dimarts a primera hora del matí es va fer l'entrada a l'habitatge. Durant el dispositiu els investigadors, van constatar l’existència de l’activitat il·lícita i van intervenir 172 plantes de marihuana, cinc assecadors amb 30,46 quilos de cabdells de marihuana. A banda, van constatar amb la companyia elèctrica l’existència d’una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica. El valor econòmic defraudat de l’energia no facturada equivaldria a 37.521,42 euros. La policia, davant d’aquests indicis, van detenir en el lloc als dos responsables: dos homes de 28 i 34 anys a qui acusen de ser presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. En aquest dispositiu els Mossos de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols van tenir la col·laboració de la Policia Local de Calonge i Sant Antoni.

El cultiu de Sils

El cultiu de Sils / Mossos

Arma de foc, cabdells i fugitius

El mateix dia, els Mossos també van detenir a Sils a cinc homes i van intervenir 600 plantes, 25 quilos de cabdells i van recuperar una arma de foc. En aquest cas, la Unitat d’Investigació de la comissaria Santa Coloma de Farners també va completar una investigació que tenien oberta des del mes d’octubre, amb una entrada i registre en una casa de la urbanització King Parc de Sils. Durant el dispositiu, que es va dur a terme el 12 de desembre, els Mossos van detenir cinc homes d’edat compreses entre 39 i 58 anys.

Els agents van arrestar-ne quatre l’interior de la casa i es van trobar també que en veure'ls dos d’ells van intentar fugir pel patí. El cinquè detingut el van localitzar amagat a la teulada.

Les dues plantes i el garatge de l’habitatge estaven habilitades pel cultiu. En aquesta entrada i registre, la policia va intervenir 600 plantes de marihuana,1.200 planters, 25 quilos de cabdells en procés d’assecament i 810 euros en efectiu. En aquest cas també hi havia la llum punxada. El valor del frau de l’energia no facturada ascendia a 25.293,44 euros, indiquen els Mossos. A banda, els agents van trobar amagada entre uns matolls de la finca, una arma de foc curta amb munició que havia llençat un dels detinguts quan va intentar fugir dels agents.

Els cinc homes se’ls va detenir per un presumpte delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d’armes.

Cabdells assecant-se a la casa de Llorà

Cabdells assecant-se a la casa de Llorà / Mossos

Cabdells a Llorà

El dia abans, els Mossos també van desmantellar una tercera plantació a Llorà amb dos detinguts i van requisar 13,28 quilos de cabdells de marihuana. Els arrestats són dos homes de 25 i 32 anys acusats de ser presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la Comissaria de Girona van començar a indagar el mes de novembre sobre una possible plantació en un habitatge del poble.

La investigació va concloure amb una entrada i registre que es va dur a terme a primera hora del matí. Els agents van fer els dos arrestos i van intervenir els cabdells i també tota la instal·lació necessària per fer un cultiu intensiu de marihuana. En aquest cas també existia una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica, indiquen els Mossos.

Els detinguts de les tres plantacions, dos d’ells amb antecedents, van passar a disposició dels jutjats en funcions de guàrdia del partit judicial corresponent.