«Cal endurir les penes i sancions als infractors de la llei de Benestar Animal»

«No pot ser que tot quedi en simples multes», diu la portaveu de Lex Ànima, Magda Pujol

Un gos localitzat en punts de cria il·legals de gossos al Gironès per la policia

Un gos localitzat en punts de cria il·legals de gossos al Gironès per la policia / Guàrdia Civil

Tony Di Marino

Tony Di Marino

El nombre de denúncies per maltractament animal a les comarques gironines ha augmentat durant els darrers mesos, un fet que des de la Guàrdia Civil consideren que no vol dir que hi hagi més casos de maltractament animal, sinó que la gent té més consciència a l’hora de posar-ho en coneixement de les autoritats. El que és una realitat visible, són els diversos casos -en pocs mesos- de centres il·legals de cria de gossos a Girona, uns centres que veuen «una oportunitat de negoci» en la venda de gossos, ja que la llei de Benestar Animal prohibeix la seva venda en botigues.

«Si l’augment del nombre de denúncies per maltractament animal és degut a l’entrada en vigor de la nova llei de Benestar Animal, benvinguda sigui la llei, malgrat les mancances que pugui tenir», explica Magda Pujol, la portaveu de l’associació gironina per a l’ètica i el progrés en el tracte als animals, Lex Ànima. De la mateixa manera, Pujol expressa que «caldria endurir les penes i sancions als infractors de la llei. No pot ser que tot quedi en simples multes», sentencia Magda Pujol.

Pel que respecta als casos de centres il·legals de cria de gossos a Girona, Pujol felicita la Fiscalia de Medi Ambient i als cossos policials per la seva detenció, però remarca una altra vegada que «les penes haurien de ser més dures».

La portaveu de Lex Ànima valora de forma positiva la llei perquè considera que «tot allò que doti d’eines a la ciutadania, als cossos policials i als òrgans judicials per fer aflorar les diferents formes de maltractament a les que alguns delinqüents sotmeten als animals, com ara la cria i venda il·legal de cadells, és necessari per poder aturar aquesta forma d’explotació». 

Tot i això, Pujol remarca que l’exclusió dels gossos de caça de la llei és una injustícia: « És tremendament injust que se’ls hi neguin a aquests animals uns drets pel fet d’haver anat a parar a mans de caçadors, ja que precisament són els que necessiten més protecció», expressa la portaveu, i afegeix que «és molt lamentable que els polítics hagin sucumbit als interessos dels caçadors».

Finalment, la portaveu de Lex Ànima explica que «la venda d’animals en botigues, no feia més que fomentar la seva adquisició, sense una necessària reflexió sobre l’origen de l’animal o les responsabilitats que comporta tenir-lo». «Pensem que la societat ja és prou madura per entendre que un animal és un ésser viu amb sentiments i que mereix ser tractat com a tal, no com un objecte», conclou la portaveu. 

Subscriu-te per seguir llegint