Cavalcada de Reis de Banyoles: horari i recorregut

Comptarà amb un tram de baixos estímuls, tres espais de calma i amb zones reservades a les persones amb mobilitat reduïda

D'esquerra a dreta, Laura de Batlle, del projecte TEAcompanyEM de la Fundació Autisme Mas Casadevall; Ester Busquets, regidora de Polítiques Socials; i Arnau Nadal, de l'organització de la cavalcada

D'esquerra a dreta, Laura de Batlle, del projecte TEAcompanyEM de la Fundació Autisme Mas Casadevall; Ester Busquets, regidora de Polítiques Socials; i Arnau Nadal, de l'organització de la cavalcada / Ajuntament de Banyoles

Redacció

L'arribada dels Reis d'Orient cada vegada està més a prop i Banyoles ja té els preparatius llestos per a l'arribada de Ses Majestats aquest divendres 5 de gener al vespre.

Aquesta jornada començarà a dos quarts de set de la tarda amb un espectacle amb música, llums i «molta màgia», tal com asseguren des de l'Ajuntament, per donar la benvinguda als Reis d'Orient i als seus patges reials: en Mec, la Puf, la Xum i en Lup. Aquest acte es farà en el camp de futbol nou on, segons indica el consistori, s'habilitarà una zona per a persones amb mobilitat reduïda. A més, l'espectacle també comptarà amb el patge Mans, intèrpret en llengua de signes.

Un cop els Reis Mags estiguin a Banyoles s'iniciarà la Cavalcada. El punt de sortida serà el Passeig Darder i continuarà pels carrers de la Barca i Estany fins a la plaça de les Rodes on, a partir de dos quarts de vuit del vespre, hi haurà una xocolatada. La cavalcada continuarà pel carrer jacint Verdaguer, la Porta dels Turers, la plaça Major, el carrer Àngel Guimerà i finalitzarà en el Passeig de la Indústria, davant de l'Ajuntament.

Arnau Nadal, de l'organització de la cavalcada, explica que aquesta jornada serà possible gràcies als 250 voluntaris que hi participen. També assegura que es repartiran 1.200 quilos de caramels, dels quals 800 seran sense gluten. A més, Nadal també indica que la cavalcada «comptarà amb diferents novetats que no podem desvetllar encara».

Mesures per a l'accessibilitat

La cavalcada d'enguany tornarà a tenir un tram de baixos estímuls. Se situarà en el carrer de la Barca, des del carrer de la Sardana fins a la plaça del Carme. En aquesta zona la música i els llums seran més suaus per baixar la intensitat. A més, aquest tram es tancarà per regular l'entrada de persones i limitar-hi l'accés. Com a rutes alternatives s'han establert els carrers Neptú i de les Pedreres.

Aquest any també hi haurà tres espais de calma on podran anar totes les persones que ho necessitin. Aquests tres espais seran el restaurant La Carpa, al Passeig Darder; el restaurant Can Xabanet, a la plaça del Carme; i la pastisseria La Sal, a la plaça Major.

Pel que fa a les persones amb mobilitat reduïda, a banda de l'espai que s'habilitarà en el camp de futbol, també es reservarà una altra zona a la plaça del Carme.

Les diferents mesures s'han treballat amb el suport de Fundació Estany, Fundació Autisme Mas Casadevall i TEAcompanyEM, que han ofert formacions als patges que participen tant a l'Ambaixada Reial com a la cavalcada perquè sàpiguen com dirigir-se als infants amb autisme.