Junts reclama al Govern més inversió al Pla de l'Estany "per pal·liar la manca de serveis"

En la jornada d'estratègia municipal, alcaldes i regidors del partit polític van criticar "l’excés de burocràcia per part de la Generalitat"

La jornada d'estratègia municipal de Junts de dissabte.

La jornada d'estratègia municipal de Junts de dissabte. / CEDIDA

DdG

Junts va reunir aquest dissabte els càrrecs electes de la comarca del Pla de l’Estany en una jornada de treball a Vilademuls. Els alcaldes i regidors de la zona van reclamar més inversió a la comarca "per pal·liar el dèficit en serveis especialitzats", que segons explica el partit polític, és necessari a l’àmbit de la salut mental i als equipaments destinats a infants i joves. Com a exemple, van denunciar "la manca d’escoles d’educació especial" o "la manca d’Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA)".

Durant la sessió de treball, els membres de Junts van criticar "l’excés de burocràcia per part de la Generalitat", que, segons van explicar, "resta oportunitats especialment als municipis més petits". En aquest sentit, van reclamar que la Generalitat acompanyi aquests municipis i faci esforços per facilitar la tasca dels ens locals a nivell de gestió, burocràtic i administrativament. "Necessitem un Govern que governi per a tots els municipis, grans i petits", van explicar.

La jornada celebrada a Vilademuls s’emmarca dins la ronda de trobades d’estratègia que s’està duent a terme arreu de Catalunya, amb l’objectiu de coordinar l’acció política dels càrrecs electes i abordar els principals reptes del país. En total, s’estan duent terme 43 sessions aquests mesos a totes les comarques. 

A la reunió hi van assistir el president de la Diputació de Girona i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer; el responsable de Política Municipal i Territori, David Saldoni; la diputada al Parlament, Susanna Bazán; els diputats al Congrés, Marta Madrenas i Josep Maria Cervera; i el senador Joan Bagué. També hi han sigut presents el president comarcal i alcalde de VilademulsÀlex Terès, i la presidenta de vegueria, Àngels Planas.