Palamós tanca a partir de dissabte l'accés motoritzat als espais de Castell-Cap Roig i S'Alguer-Pineda d'en Gori

La mesura s'aplicarà tota la Setmana Santa i, en el cas de Castell, es repetirà a partir de l'1 de maig

Els cartells que indiquen la regulació  amb agents de Policia Local i ADF

Els cartells que indiquen la regulació amb agents de Policia Local i ADF / ACN

ACN

ACN

L'Ajuntament de Palamós tancarà a partir d'aquest dissabte l'accés motoritzat al camí de cala Estreta que passa pel centre de l'Espai d'Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig i l'accés a l'espai de Cala S'Alguer i Pineda d'en Gori. La mesura s'aplicarà durant tot el període festiu de Setmana Santa i, en el cas de Castell, es tornarà a aplicar a partir de l'1 de maig i mentre duri "l'elevada intensitat d'ús d'aquests espais" i amb augment de temperatures s'incrementi el risc d'incendi. En el cas de la pineda d'en Gori, després de Setmana Santa, el tancament s'aplicarà ininterrompudament a partir del 15 de juny i fins a finals d'estiu.

L'Ajuntament de Palamós activa un any més aquest tancament amb l'objectiu de garantir la seguretat de les persones així com d’aquests destacats espais naturals litorals. Amb el tancament es vol facilitar la intervenció dels equips d'emergència d'aquestes zones en el cas que es veiessin afectades per un incendi o altres situacions de risc, alhora que es potencia l'ús sostenible i la conservació d'aquests paratges emblemàtics del municipi.

Aquesta restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors. En el cas del camí de cala Estreta aquesta mesura implica a tots els accessos a l’EIN Castell-Cap Roig i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell, amb terme municipal en aquest àmbit, i d'acord amb la Generalitat.

La regulació d’accés amb vehicles a S'Alguer es limita al carrer urbanitzat que li dona accés des del Camí de Cap de Planes, mentre que els accessos a peu per a vianants, pel camí de ronda o pels corriols existents, continuaran oberts amb tota normalitat.

Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o bé residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés al carrer urbanitzat d’un únic vehicle per propietat. Aquests cotxes hauran d'estacionar en aquest carrer i només podran accedir a la Pineda d’en Gori, per a la realització puntual de càrrega i descàrrega.

Aparcament al Castell

Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar ara a l'aparcament ubicat a la zona més propera a la platja i amb capacitat per uns 40 cotxes. Un cop aquest s'ompli aquest espai, els vehicles s'aparcaran en el pàrquing situat en la part superior de la plana i més proper a la carretera asfaltada que dona accés a Castell. De moment aquesta zona d'estacionament obrirà amb una capacitat aproximada de 200 places, i comptarà amb personal que coordinarà l'estacionament dels vehicles.

A la resta de la zona d'estacionament (la que s'obre a l’estiu i amb capacitat de 600 places), s'hi manté fins a mitjans juny els usos agrícoles, com a activitat compatible i "significativa" d'aquest espai natural. El disseny modular d'aquest aparcament permet anar obrint zones d'estacionament a mesura que s'incrementi l'afluència d'usuaris a Castell. D'aquesta manera es podrà augmentar les places i fins a un màxim de 600 cotxes.

L’estacionament a Castell serà gratuït fins a l'1 de maig. A partir d'aleshores es deshabilitarà l'aparcament ubicat a la zona més propera a la platja, que es reservarà tan sols per a vehicles de persones amb altres capacitats, i només restarà obert el de la part superior de la plana. A partir d’aquesta data també es començarà a aplicar tarifa fins a finals de setembre, excepte per als propietaris de vehicles que tributen el seu impost de circulació a Palamós, que en aquest cas serà gratuït.

En cap de les dues zones es permet la pernocta de furgonetes, autocaravanes ni l'acampada lliure.