Els millors mercats d'estiu a la Costa Brava

Una gran varietat de mercats per a tots els gustos

Foto: Mercat de Mercats

Foto: Mercat de Mercats / Mercat de Mercats

Daniela Cabeza

T'agradaria poder gaudir d'un estiu diferent ple de moda, oci, activitats, música i més coses? A continuació trobaràs una llista amb una gran quantitat d'opcions que inclou una sèrie de mercats per a tota mena de gustos i també perquè puguis escollir el que t'agradi més. Si ets amant de les útimes tendències de moda, dels productes vintage, de la gastronomia, de les activitats familiars o simplement et vols sentir com un auntèntic trobador medieval per només unes hores, estem totalment convençuts que trobaràs el mercat que encaixi perfectament amb tu!

WHITE SUMMER

És un mercat i al mateix temps un festival per excel·lència a la Costa Brava. Aquest any, serà una mica diferent, ja que canvia d'escenari i ja no es farà a Pals com les altres edicions. Es celebrarà del 4 al 15 d'agost a Palamós, concretament a la carretera c31 de Girona a Palamós, prop d'un recinte de kàrting. D'entrada, hi podreu trobar un gran ventall de paradetes de roba de diverses marques i, també podràs gaudir d'una experiència gastronòmica a l'aire lliure on descobriràs els foods trucks, degustacions i restaurants que aconseguiran satisfer els teus gustos. Un molt bon lloc per a explorar el món a través d'un dels millors plaers que et dona la vida que és el menjar. En darrer lloc, hi haurà una secció de música amb diferents escenaris on t'ho passaràs molt bé amb una pila de concerts en viu de diversos gèneres musicals. És apte tant per nens (Geronimo Stilton) com per adults (Delafé y Las Flores Azules). A més a més, si vols passar el teu temps en família hi haurà una àmplia varietat d'activitats i espectacles per totes les edats per compartir expèriencies inolvidables junts. I per si ets un fanàtic/a de les arts escèniques (teatre, dansa, circ, etc) i les arts, et sorprendràs amb les actuacions de la companyia Pablo Méndez Performances i tindràs la oportunitat de ser capaç de demostrar el teu talent amb eines artístiques que instal·laran. 

White Summer

White Summer / INSTAGRAM

LA SANTA MARKET

Aquest any tindrà lloc del 7 de juliol al 27 d'agost a Santa Cristina d'Aro. És un mercat únic que se celebra dins de l'espai anomenat Horse Club que es transforma en un aparador de copes, música amb concerts diaris, street food, activitats per a tota la família, diversió, i compres que pot ser tant de roba, de productes cosmètics o de joieria. S'ofereixen més de 30 propostes gastronòmiques i consta de 7 escenaris amb més de 100 actuacions tots els dies. D'altra banda, del 19 de juliol al 25 d'agost, tots els dimecres, es farà la tercera edició del 'New Talent' promocionat per Coca-Cola. Aquesta proposta ofereix a diferents artistes una oportunitat única de poder guanyar visibilitat dins del panorama nacional i promoure la carrera de cada un d'ells. Tot això, es posarà en pràctica amb el recolzament i la col·laboració Dels 40 Catalunya. Finalment, com ja he mencionat anteriorment, la Santa ofereix un desplegament d'activitats per a nens i adults que tindran lloc cada dia al llarg de l'estiu: camps de làser combat, tallers de maquillatge, un parc d'aventura, circuit de motos elèctriques, un poni club etc. I, com sempre, les mascotes seran benvingudes on podran estar dins d'un espai cent per cent pet-friendly on els més peluts també s'ho passaran d'allò més bé. Tanmateix, també hi ha la opció de practicar ioga, una activitat per a que tots els públics la puguin gaudir. 

La Santa Market

La Santa Market / INSTAGRAM

LA RIBA MARKET (L'Escala)

Tots els dijous de juliol i agost des de les set del vespre fins a mitjanit, podràs descobrir una experiència extraordinària de compres i oci dins d'un mercat encantador com és el Riba Market, ubicat a la ribera de l'Escala, just a primera línia de mar. Aquest, és un destí ideal per als amants de la cultura, l'artesania i l'ambient encantador. Aquí, t'hi pots trobar des d'una gran varietat de productes artesanals, joies i roba fins a objectes de decoració i productes gastronòmics locals. Pel que fa a la gastronomia, el mercat, ofereix una gran varietat de propostes gastronòmiques i podràs gaudir d'una secció àmplia de plats locals, des de tapes tradicionals fins a especialitats exquisites de la regió, tot això, acompanyat dels millors vins i cerveses artesanals. 

La Riba Market

La Riba Market / @visitlescala

MERCAT MEDIEVAL A CASTELLÓ D'EMPÚRIES

El Festival Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries és un dels festivals culturals amb ambient històric i és l'event cultural i festiu castelloní més important de l'any. Està valorat com un dels millors mercats Medievals que hi ha a Catalunya. Se celebrarà el segon cap de setmana de setembre que aquest any pertany els dies 8, 9 i 10. Et podràs trobar una sèrie de parades on una gran quantitat de comerciants i artesans posen a la venta els seus productes de l'època. A més, tenen un sistema de pagament molt peculiar, ja que es paga amb la moneda medieval condal d'Empúries, un requeriment imprescindible que s'ha de tenir si vols aconseguir algun tipus de producte del comtat que es produeix. 

Festival Medieval Terra de Trobadors

Festival Medieval Terra de Trobadors / GERARD BLANCHÉ (ARXIU)

MON EMPORDÀ

Els mercats Món Empordà són uns mercats que es fan cada setmana on el comprador té la oportunitat de comprar directament al venedor productes locals, ecològics i de qualitat. D'altra banda, també hi ha un espai dedicat a l'art, tallers, xerrades, música,... i el més important és protegir el producte local i ecològic, restablir els valors de la nostra terra i el respecte pel medi ambient. A l'estiu, cada dissabte, es fa un horari de 18:00h a 22:00h i s'estableix a un lloc diferent. El primer dissabte de cada mes està ubicat a Rupià, el segon i tercer, a Corçà i el quart i cinquè a Torroella de Montgrí

Mercat Món Empordà a Rupià

Mercat Món Empordà a Rupià / INSTAGRAM

L'ENCANT DE L'EMPORDÀ

Tots els diumenges a Verges durant tot l'any es fa el mercat anomenat 'L'encant de l'Empordà'. Està ubicat a l'esplanada de la cruïlla de Verges i es fa de 8h a 14h. Es tracta d'un mercat d'art emergent, de brocanters i sobretot vintage. En resum, fa referència a un mercat amb productes dedicats a tots a aquelles persones que els hi apassiona les antiguitats. Per concloure, és un mercat per anar amb temps, ja que disposa d'una gran quantitat de productes. 

L'Encant de l'Empordà

L'Encant de l'Empordà / Turisme Verges