Mor l'icònic productor musical i teatral José María Cámara

En la seva trajectòria va impulsar la carrera d'artistes com el grup Mecano, Ràdio Futura, Joaquín Sabina o Isabel Pantoja

José María Cámara, víctima d'un càncer als 73 anys

José María Cámara, víctima d'un càncer als 73 anys / Ángel Díaz

EFE

El productor musical i teatral José María Cámara, que va ser president de diverses companyies discogràfiques i va treballar de prop amb artistes com a Mecano o Joaquín Sabina, ha mort aquesta matinada, segons han confirmat diverses figures pròximes a l'icònic directiu.

Entre elles l'expresident de la Societat General d'Autors, Eduardo "Teddy" Bautista: "Aquesta matinada ens ha deixat José María Cámara, en pau i envoltat per la seva família. Puc acreditar, sense cap dubte, que la seva pèrdua és irreparable, però també que la seva petjada imperible en la música va ser una sacsejada innovadora que va canviar la indústria. Adeu amic estimat", ha publicat en Twitter.

Cambra ha estat una de les figures més rellevants de la indústria musical espanyola en les últimes dècades i va ser president a Espanya de Sony Music, BMG, Ariola i RCA. En la seva trajectòria va impulsar la carrera d'artistes com el grup Mecano, Radio Futura, Joaquín Sabina o Isabel Pantoja.

"Vam conèixer a José María durant els anys de president de Sony. Va fer miques el clixé de l'executiu de multinacional: apassionat, respectuós amb l'artístic i afectuós com un bon pare. Vas ser clau en la nostra història, amic. Fins sempre", ha publicat el grup La Oreja de Van Gogh.

En els últims anys, Cambra s'havia retirat del món de la indústria musical però continuava exercint la feina de casa com a productor teatral de musicals com "Billy Elliot" o "West Side Story".