El Conservatori de Música i el Ballet Jove de Girona omplen el Teatre Municipal amb «Coppélia»

Prop de seixanta músics i vint ballarins participen en l'espectacle conjunt de les dues formacions

Un moment de l'espectacle.

Un moment de l'espectacle. / EddY Kelel

DdG

L'Orquestra del Conservatori de Girona i El Ballet jove de Girona es van unir diumenge per oferir Coppélia, un espectacle de ballet que va omplir les dues funcions ofertes al Teatre Municipal.

Per als estudiants del Conservatori de Girona és habitual fer concerts, però participar en un espectacle de ballet requereix un treball força diferent de l'habitual. Al mateix temps, per als integrants del Ballet jove de Girona tampoc és freqüent ballar al so de la música en directe. Pensant en l'experiència que suposa això per als joves estudiants de música i dansa, el Conservatori de Girona i el Ballet jove de Girona van decidir crear un espectacle conjunt, un projecte amb característiques pròpies d'un espectacle de caràcter professional.

Vint-i-dos ballarins i seixanta estudiants de grau professional del Conservatori de Girona han participat en aquest projecte, amb música de Léo Delibes, que ja va començar a treballar-hi el mes de setembre, en començar el curs. El director de l'orquestra de grau professional del Conservatori de Girona, Lluís Cavalleria, ha estat el responsable de la direcció musical, mentre que Tess Buck Gili i Volodymyr Fortunenko han assumit la direcció artística i la coreografia.

Tal com es fa habitualment en aquest tipus d'espectacles, l'orquestra es va situar sota l'escenari. És per això que, excepcionalment, es van eliminar les quatre primeres files del teatre per ubicar l'orquestra, ja que el teatre no disposa de fossat.