L’Idilic es trasllada de Platja d’Aro a Sant Feliu a dues setmanes de celebrar-se

El festival, que ha venut 5.000 entrades diàries, critica «un canvi inesperat» de l’Ajuntament i el consistori ho justifica pels informes desfavorables

Alba Carmona

Alba Carmona

La primera edició de l’Idilic Festival que s’havia de fer a Platja d’Aro es trasllada a Sant Feliu de Guíxols a dues setmanes de celebrar-se. Estava previst que el festival s’instal·lés al voltant de la Masia Bas el 28 i 29 de juliol, amb actuacions d’artistes com La Casa Azul, Melendi o Nena Daconte, però finalment se celebrarà al Guíxols Arena, que aquest estiu també acull el festival de la Porta Ferrada, per «traves administratives», segons l’organització.

L’organització, que ja ha venut 5.000 entrades per a cadascun dels dos dies del festival, ha anunciat el canvi d’escenari «per motius aliens» a ells i «a causa d’un canvi inesperat en l’acollida institucional, política i administrativa» per part de l’Ajuntament de Platja d’Aro. Al seu torn, però, el consistori argumenta que no cedeix l’espai de la Masia Bas perquè el projecte tècnic de l’Idilic ha fet «inviable» la seva celebració al municipi, ja que tots els informes són desfavorables.

El director del festival, Aleix Ramoneda, explica que «hi havia una proposta de cessió per celebrar l’espai que, per temes administratius, no es podrà dur a terme», però que el festival ha pogut trobar una solució «treballant de valent», a menys de 5 quilòmetres i en unes condicions «excepcionals», ja que l’antic camp de futbol de Vilartagues, el Guíxols Arena, és «un recinte que compleix i garanteix els estàndards d’excel·lència que sustenten els valors tècnics i culturals del festival».

Tot i que és l’escenari principal de Porta Ferrada, el recinte s’acondicionarà amb «l’esperit de l’Idilic», avança Ramoneda, que agraeix l’acollida per part de l’Ajuntament de Sant Feliu. 

El festival ja ha venut unes 5.000 entrades diàries, per la qual cosa, assegura Ramoneda, els organitzadors preveuen completar tot l’aforament en aquestes dues setmanes. «Estem molt satisfets de la resposta del públic, que ha acceptat molt bé aquest nou concepte de festival a la Costa Brava».

«Lamentem profundament que els ciutadans, visitants i empresaris de Platja d’Aro no puguin gaudir d’un projecte que comporta una enorme inversió i un gran impacte econòmic i cultural per a la localitat», diu l’organització del certamen a través d’un comunicat, i en el qual també anuncia que aquells qui s’allotgin a Platja d’Aro tindran autobusos de franc per desplaçar-se al nou emplaçament.

Informes desfavorables

Per la seva banda, l’Ajuntament de Platja d’Aro assegura que veia amb bons ulls la celebració de l’Idilic, però que les circumstàncies que havia plantejat l’organització han canviat i això ha fet inviable acollir-lo a la Masia Bas, a la zona on se celebra el mercat municipal.

Segons la versió del consistori, a les acaballes de l’estiu passat van començar els contactes amb la promotora, Here Comes The Sound SL, que va plantejar-nos un festival a finals de juny, com a tret de sortida a la temporada, i amb capacitat per acollir 12.000 persones cada dia.

En un inici, l’Ajuntament havia ofert el seu suport a aquesta iniciativa privada, cedint-los l’espai i també destinant-hi una partida de 40.000 euros per promocionar-lo.  En una de les successives reunions de treball, però, l’organització va comunicar al consistori que havia decidit posposar un mes el festival i endarrerir-lo als dies 28 i 29 de juliol, quan ja s’està en plena temporada turística.

I és aquest el canvi de dates el que, segons el consistori, ha impedit la cessió de l’espai, al rovell de l’ou de Platja d’Aro, perquè estava condicionat a què tots els informes fossin favorables.

Segons detalla l’Ajuntament, exceptuant l’informe dels Bombers, que posa alguns condicionants, tota la resta han estat negatius: tant aquells que redacten els serveis tècnics municipals (que fan referència al mapa acústic i a l’atorgament d’una llicència d’activitat extraordinària), com el de la Policia Local (mobilitat urbana) i els dels Mossos d’Esquadra (mobilitat interurbana i seguretat ciutadana).

Tot i que a principis de juny l’Ajuntament va comunicar al festival la situació i que la promotora va intentar esmenar-ho, veient que els informes continuaven sent negatius, se’ls ha denegat l’activitat. 

«L’Ajuntament lamenta que el projecte tècnic de l’Idilic Festival hagi fet inviable la celebració de l’esdeveniment al municipi, al mateix temps que mostra el seu agraïment a Sant Feliu per acollir-lo al Guíxols Arena», un espai, recorda Platja d’Aro, ja destinat a aquest tipus d’esdeveniments.

«El consistori continuarà treballant per oferir a residents, visitants i turistes propostes lúdiques de primer ordre, sempre en les condicions òptimes», conclou l’escrit de l’Ajuntament.