Per què és 'Barbie' la pel·lícula més esperada de l'any? Sis claus per a entendre el fenomen

Barbie és, sens dubte, una de les dues pel·lícules més esperades d'aquesta temporada. L'altra és Oppenheimer (2023), el nou de Christopher Nolan

Margot Robbie fent de "Barbie"

Margot Robbie fent de "Barbie" / Arxiu El Periòdico

Desireé de Fez

Una cosa molt rara hauria de passar perquè 'Barbie' no es convertís en la pel·lícula de l'estiu, fins i tot estrenant-se el mateix dia (aquest dijous, 20 de juliol) que 'Oppenheimer' (2023) de Christopher Nolan. Tot juga a favor de l'esperada pel·lícula sobre la nina de Mattel. D'una banda, el misteri: Com serà la pel·lícula sobre Barbie? Quin to tindrà? Serà una paròdia? Pot ser feminista una pel·lícula sobre Barbie? Quin és el seu públic? D'altra banda, la curiositat que sempre desperta una proposta amb molta gent interessant al comandament: de Greta Gerwig (Lady Bird, Donetes) com a directora i guionista (al costat de Noah Baumbach) a Margot Robbie en la pell de la nina. I, per descomptat, una campanya promocional irresistible que ha pintat de rosa les xarxes i aquest calorós estiu.

LA PEL·LÍCULA MÉS ESPERADA

Barbie és, sens dubte, una de les dues pel·lícules més esperades d'aquesta temporada. L'altra és Oppenheimer (2023), la nova de Christopher Nolan. Des que es va anunciar que ambdues s'estrenen el mateix dia, el pròxim 20 de juliol, les xarxes s'han omplert de mems creuant totes dues pel·lícules (els pòsters virals de "Barbenheimer") com a metàfora de la dificultat de triar entre l'una o l'altra el dia de l'estrena. Tu quina en veuràs primer?

PRINCESA SENSE REGNE

Com sol passar amb les pel·lícules més esperades, no han transcendit detalls de l'argument de 'Barbie'. Però el tràiler dona unes pinzellades. Davant alguns símptomes estranys i inesperats, com notar que ja no camina de puntetes i els seus peus són plans, la cèlebre nina (Margot Robbie) ha de deixar enrere el meravellós món de Barbie per a viatjar al món real. No estarà sola en la seva aventura: li acompanyarà Ken (Ryan Gosling).

MARGOT ROBBIE ÉS BARBIE

Ni en els seus millors somnis Barbie podria haver imaginat que li donaria vida en la pantalla Margot Robbie, una de les estrelles del moment i una actriu magnífica. La intèrpret de 'Jo, Tonya' (2017) i 'Hi havia una vegada... a Hollywood' (2019), Harley Quinn en 'Esquadró suïcida' (2016) i 'Ocells de presa' (2020), es va unir al projecte quan va passar a les mans de Warner Bros. I no és només la seva protagonista. L'actriu també és una de les productores de la pel·lícula.

RYAN GOSLING ÉS KEN

Malgrat que la seva participació en la pel·lícula va perillar en algun moment per problemes d'agenda, Ryan Gosling és Ken en la pel·lícula, l'amic de Barbie. Encara que no és la primera vegada que l'actor demostra la seva vis còmica ('Crazy, Stupid, Love', 'Dos tipus bons'), l'expectació per veure al protagonista de 'Drive' (2011) i 'La La Land' (2016) en la pell del famós i rossíssim ninot és gran. Més encara vists els seus estilismes de fluor en el tràiler i les imatges promocionals.

GRETA GERWIG: LA CINEASTA QUE 'BARBIE' MEREIXIA

L'elecció de Greta Gerwig com a directora de la pel·lícula sobre Barbie portava les millors sensacions. Per què? Perquè és una de les cineastes més interessants del moment, intel·ligentíssima, connectada amb el present i, com demostren els seus anteriors 'Lady Bird' (2017) i 'Donetes' (2019), obstinada a crear bons personatges femenins. Gerwig, que també és actriu, signa el guió de 'Barbie' amb Noah Baumbach ('Història d'un matrimoni'), un altre cineasta esplèndid.

UNA PEL·LÍCULA FEMINISTA SOBRE BARBIE?

Pot ser feminista una pel·lícula sobre Barbie? Ho veurem el dia de l'estrena, però tot apunta al fet que sí, tenint en compte que té a Greta Gerwig i a Margot Robbie als comandaments. Des dels seus diferents espais (Gerwig és actriu, guionista, productora i directora; Robbie és actriu i productora), ambdues estan duent a terme una labor esplèndida per a defensar i reivindicar l'espai de les cineastes i crear personatges femenins interessants.