Mor el llegendari 'crooner' Tony Bennet

Redacció

El cantant estatunidenc Tony Bennett, un dels últims grans 'crooners', ha mort als 96 anys, segons informa l'agència Associated Press. L'artista, de veu imponent i que va saber atreure a noves generacions a la seva música, deixa èxits per sempre com a 'I Left My Heart in San Francisco'. Ni més ni menys que Frank Sinatra va dir de Bennet "el millor cantant en el negoci" després de convertir-se en una estrella en la dècada de 1950. El 'crooner' va guanyar 20 premis Grammy, inclòs un premi a la trajectòria.

Com més envellia, més diversos es tornaven els seus col·laboradors. Bennett tenia més de 80 anys quan va gravar un àlbum de duets el 2014 amb l'extravagant Lady Gaga, amb qui va realitzar una gira mundial el 2015. En els seus populars álbums titulats 'Duet', els seus socis anaven des de l'exBeatle Paul McCartney i la reina del soul Aretha Franklin fins a l'estrella del country Willie Nelson i Bono, d'U2.

Bennett va celebrar 90 anys el 2016 amb una festa a Nova York que va atreure a celebritats com Bruce Willis i John Travolta. L'Empire State Building va realitzar un espectacle de llums en el seu honor. També va publicar un llibre de memòries el 2016 titulat 'Just Getting Started'. Bennett va revelar a principis de 2021 que li van diagnosticar Alzheimer el 2016, però va continuar gravant cançons. "La vida és un regal, fins i tot amb la malaltia d'Alzheimer", va compartir en Twitter. A causa de la seva malaltia, Bennett es va retirar dels escenaris després d'un doble concert en el Radio City Music Hall (Nova York), el 3 i 5 d'agost de 2021.