Blaumut tanca a Sant Feliu els exclusius concerts simfònics

Barcelona, Girona, Sitges i, dijous passat, Sant Feliu de Guíxols, han estat els escenaris escollits pel quartet barceloní per a celebrar els seus 10 anys en un espectacular format simfònic.

Un moment del concert de Blaumut dijous a Porta Ferrada.

Un moment del concert de Blaumut dijous a Porta Ferrada. / Xavier Casals

Jordi Roura

Jordi Roura

Deu anys després de la publicació del seu primer disc, El turista, Blaumut ha volgut regalar als seus seguidors una gira exclusiva en format simfònic, al costat de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, que dijous es va tancar a Sant Feliu. Abans l’espectacle s’havia pogut gaudir a Barcelona, Girona i Sitges, i tot i que en un moment donat l’altre dia el violinista Vassil Lamprinov feia broma que encara els podien contractar per fer més concerts d’aquesta mena, tot fa pensar que Porta Ferrada va ser el punt i final. 

Amb més de cinquanta músics a l’escenari, Blaumut10 va permetre fusionar el particular estil pop del grup amb la música clàssica, l’excusa perfecta per revisar aquesta primera dècada de vida, amb gairebé una desena de discos publicats, l’últim, l’any passat, Olímpica i Primavera.

Dos dels temes més populars de la banda durant aquests deu anys, Bicicletes i Pa amb oli i sal, van ser els escollits per obrir i tancar aquest viatge de dues hores de durada. El recital va anar de menys a més. Potser va costar arrencar i engrescar el públic del Guíxols Arena, però poc a poc el líder del grup, Xavi de la Iglesia, es va anar posant la gent a la butxaca. Així, ja amb el concert avançat, van sonar de meravella temes com El riu, Houston o 21 botons, que va acabar donant pas als bisos, amb El camí dels elefants, El primer arbre del bosc i Pa amb oli i sal. Aparcada la gira simfònica, però, Blaumut segueix en forma i amb els concerts en format habitual.

Subscriu-te per seguir llegint