L'optimisme exponencial de Pau Vallvé

El músic barceloní excel·leix en el concert inaugural del festival Neu!, omplint, diumenge passat, el Teatre Municipal de Girona

Un moment del concert de Pau Vallvé al Teatre Municipal de Girona.

Un moment del concert de Pau Vallvé al Teatre Municipal de Girona. / GEMMA MARTZ (NEU! FESTIVAL)

Albert Cornellà

Albert Cornellà

Comenta gairebé en tots els seus concerts, mig seriosament mig de broma, que abans que arribés la pandèmia ell ja havia acceptat el seu «fracàs». És cert que abans d’aquell fatídic any, Pau Vallvé comptava amb menys seguidors i que després del llançament de l'imprescindible La vida és ara, el setembre de 2020, és capaç de penjar el cartell de sold out allà on vagi. Diumenge a la tarda al Teatre Municipal de Girona, en un dels concerts del final de gira de l’optimista :), publicat l’any passat, gairebé ho fa de nou. 

El cantant, músic, compositor i productor barceloní va excel·lir novament en un concert inaugural del festival Neu! coorganitzat amb el Temporada Alta. Buguenvíl·lies, primera cançó de l’anterior àlbum -que amb dues bateries sona més poderosa que mai- va servir per obrir un recital en el qual no hi van faltar ni l’humor ni la complicitat amb un públic que no el va deixar d’ovacionar al llarg de tota la vetllada. 

El setè disc de la seva prolífica carrera, sense comptar les bandes sonores, va marcar bona part del repertori, amb temes com En positiu millor, Endavant o Això ja està, en un concert en el qual Vallvé també va enlluernar amb talls anteriors i que el públic va agraïr amb aplaudiments i xiulets com Un sol radiant, Esbarzers -dedicada a la seva estimada Banyoles-, Èpoques glorioses, Què va, què va o Com troncs baixant pel riu.

Ja amb el públic dempeus, i com a «falsos bisos», van arribar les molt corejades Avui l’únic que vull i Protagonistes. Tots som molt millors va servir per acomiadar-se de l’audiència i a l’hora presentar els membres de la banda (Jordi Casadesús, Abril Saurí, Turre i Júlia Martín), el tècnic de so (el ganxó Víctor Garcia), el tècnic de llum (Guillem Costa) i el runner i roadie (Ignasi Canals). 

Després del concert a Girona Pau Vallvé encara la recta final d'una gira que posarà la cirereta el pròxim mes de febrer a la Razzmatazz de Barcelona. Segons va explicar diumenge, per aquesta darrera actuació en prou feines queden unes tres-centes entrades de les dues mil que es van posar a la venda.

Subscriu-te per seguir llegint