El caos i la recerca de la perfecció centren «La creació del món» de la GIO Symphonia

La formació presenta a l’Auditori de Girona un programa amb peces de Rebel, Milhaud i la «Júpiter», la darrera simfonia de Mozart

La GIO, amb Francesc Prat a la direcció, en una imatge d'arxiu.

La GIO, amb Francesc Prat a la direcció, en una imatge d'arxiu. / Dugudun Fotografia

Alba Carmona

Alba Carmona

La recerca ancestral de la creació perfecta vertebra La creació del món, la nova proposta de la GIO Symphonia, que s’estrena diumenge a l’Auditori de Girona. Dirigida per Francesc Prat, la GIO interpretarà peces de Rebel, Milhaud i la Júpiter de Mozart en un recorregut per música que s’inspira en la idea de creació de l’univers, l’existència del caos i els quatre elements.

Així, el programa inclou una de les representacions musicals del caos més impactants, escrita per Jean-Féry Rebel fa gairebé 300 anys. Destaca per un ús «molt agosarat de l’harmonia, la melodia i la rítmica musical, i inicia la seva obra Les Élémens de la manera més sorprenent i esfereïdora», segons els responsables de la formació.

De Darius Milhaud, l’orquestra interpretarà el ballet La création du monde, de 1923. La peça, emmarcada en una estètica musical molt de moda en aquests temps a Europa, juga amb una barreja de jazz, música occidental i folklore per abordar el retorn a la cosa ancestral.

Finalment, el programa inclou la darrera simfonia de Wolfang Amadeus Mozart, la Júpiter, que, en paraules del director artístic de la GIO, Francesc Prat, uneix «el rigor de l’estil fugat dels antics mestres del barroc amb la netedat i la simplicitat de la forma sonata clàssica: una victòria humana que encara dóna a aquesta simfonia un valor universal.»

El concert s’emmarca dins la temporada de la GIO Symphonia a l’Auditori de Girona, on actuarà també el pròxim 21 d’abril en la trobada de corals joves de Catalunya. En aquest mateix escenari i, dins el festival Temporada Alta, ja va presentar a la tardor la producció Ticket to Ride.