Las Karamba i Lali BeGood encapçalaran el Black Music Pícnic

El Black Music Festival suma Big Black Rhino, Sergi Estella, Les Testarudes i Tramma a la 22a edició

El públic del Black Music Pícnic, l'any passat.

El públic del Black Music Pícnic, l'any passat. / Aniol Resclosa

Alba Carmona

Alba Carmona

Las Karamba i Lali BeGood encapçalen la programació del Black Music Pícnic, una de les cites més esperades del Black Music Festival. La tradicional matinal familiar al parc del Migdia de Girona també inclourà la Black Music Big Band i Dj Dadda i no servirà de cloenda del certamen dedicat a la música negra, com és habitual. Se celebrarà el 17 de març, uns dies abans de tancar la 22a edició, que s’allargarà del 8 de febrer al 24 de març i que compta amb Dee Dee Bridgewater, Catherine Russell o DeWolff com a grans reclams internacionals. 

Després d’anunciar els concerts de pagament, entre els quals també hi ha artistes com el virtuós de l’harmònica Errol Linton, el guitarrista italià Giacomo Turra & The Funky Minutes o The Gramophone Allstars Big Band, el festival completa el cartell amb una vintena de propostes, entre concerts i activitats diverses. 

Entre les novetats hi ha l’actuació dels gironins Big Black Rhino a la sala La Mirona de Salt, que aniran precedits de Sergi Estella. 

Al cartell s’hi sumen Les Testarudes, que telonejaran el concert dels mítics Dr. Calypso, una actuació ja anunciada que tindrà lloc també a La Mirona. 

Així mateix, el festival acollirà l’actuació del guitarrista Gnaposs abans del de Giacomo Turra a La Mirona, escenari que també acollirà la gironina Tramma, que hi presentarà el seu nou projecte, amb una sonoritat disco dance. 

També s’afegeixen a la 22a edició el concert de Soul&Funk pels menuts a Palamós i una producció del Black Music Festival i la fundació Casa de la Música, Tina Turner Black Music Big Band Tribute, a Torroella de Montgrí, els dos amb les entrades ja exhaurides. 

Pel que fa als concerts gratuïts, a més del Black Music Pícnic, també torna la jornada Hip Hop al Parc, amb EMÉ, Poor Tràmit o Elane al parc Central i hi ha previstos concerts com el de Howlin’ Dogs, que duran el seu projecte dedicat a les cançons de treball afroamericanes a l’Ateneu 24 de Juny; The Explosive Swing Trio (Fornells de la Selva) o la big band empordanesa The Funk Poer Station al mercat de La Volta de Sant Narcís. 

La Black Music Big Band Junior, la germana petita de la Black Music Big Band, tocarà a Castell d’Aro i, amb el Black Music Choir, a Corçà. 

Concerts ja anunciats

Aquestes novetats se sumen a altres actuacions ja anunciades, com la d’Scary Pockets a Barcelona o la dels músics senegalesos Seckou Keita i Momi Maiga, resident a Catalunya, que faran el ple a La Mercè; grups estatals com els madrilenys Kamikaze Helmets, la banda gallega The Soul Jacket o els saragossans The Kleejoss Band i artistes catalans, com ara la barcelonina Namina en format sextet o el col·lectiu de músics The Big Easy Crew. 

A banda, el festival també programa activitats paral·leles a Girona com la Black Music Silent Disco, una sessió LP a La Marfà o un taller de brass band a La Mercè.