La decisió té una bona acollida en els mercats financers

La borsa espanyola viu un augment de l’1,34% trencant amb quatre dies consecutius de pèrdues

Ddg. Madrid

El moviment d’urgència donat ahir pel BCE per frenar l’escalada del deute de països perifèrics va ser ben rebut pels mercats financers La borsa espanyola va viure un augment de l’1,34%, trencant amb quatre dies consecutius de pèrdues . A Itàlia -país el deute del qual ocupa el centre de la diana de les preocupacions-, la borsa va recuperar el 2,52%. Es temia que les últimes mesures anunciades pel BCE dijous passat penalitzessin especialment Itàlia, però no va succeir.

També van aplaudir les primes de risc. El diferencial amb el bo alemany a 10 anys (el de més qualitat) es va estrènyer en totes les economies de l’euro, enviant així un primer senyal positiu respecte l’objectiu principal que ahir va ser marcat el BCE. A Espanya, la prima de risc va cedir fins als 124,15 punts (gairebé un 10% menys que el dia anterior) i el bo a deu anys va aconseguir situar-se per sota de la barrera del 3%, fins al 2,86%.

L’euro, per la seva banda, es va depreciar fins a 1,04 dòlars, en espera de la decisió de pujada de tipus d’interès de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units. Després que els mercats del vell continent tanquessin dimarts amb pèrdues, Wall Street va tancar amb signe mixt i moviments moderats. Entre els components del selectiu espanyol van destacar les pujades de PharmaMar (+4,72%), Fluidra (+3,82%) i IAG (+3,65%). Per contra, les úniques pèrdues van correspondre a Repsol (-2,25%), Indra (-1,63%) i Cie Automotive (-1.28%).