Comforsa incrementa la seva facturació un 18% respecte al 2021

La companyia de la Generalitat, amb seu a Campdevànol, llança un pla d'inversions de 13 milions

Instal·lacions d’una de les plantes de Comforsa al Ripollès

Instal·lacions d’una de les plantes de Comforsa al Ripollès / DdG

Redacció

Comforsa, amb seu a Campdevànol i amb diverses plantes al Ripollès, va tancar el 2022 amb una facturació de 79,3 milions d’euros, un 18% més que el 2021, quan va facturar 67 milions d’euros. De fet, el 2022 va ser el millor exercici de la companyia dels darrers quatre anys, ja que també va superar la facturació del 2020 (39 milions d’euros) i del 2019 (60,7 milions). La companyia siderometal·lúrgica, dedicada a la venda de productes forjats per a vehicles de grans dimensions, és la major empresa industrial en mans de la Generalitat, controlada al 100% per Avançsa.

Segons dades provisionals, el hòlding empresarial del Govern va guanyar l’any passat 1,48 milions abans d’impostos. Després de l’esclat de la pandèmia, és el segon any consecutiu amb un resultat positiu per a la companyia, que va tancar el 2022 amb beneficis als seus quatre centres de producció.

El negoci exterior, el 90%

Fins a un 90% de la facturació que genera la companyia amb seu a Campdevànol prové del negoci exterior. L’any passat l’empresa va aconseguir nous clients. La siderometal·lúrgica va sumar a la seva cartera a l’empresa sueca d’automoció pesada Volvo Trucks i al frabricant alemany d’eixos Gigant.A més, el hòlding empresarial del Govern va recuperar al grup estatunidenc Dana Corporation.

Pla d’inversions

La companyia compta amb un balanç sanejat i té previst activar un pla triennal d’inversions de 13 milions d’euros, segons han confirmat fonts de Comforsa a Diari de Girona. Aquesta xifra supera l’import de l’anterior trienni, que va ser de 10 milions.La principal partida del programa inversor es destinarà a actuacions mediambientals, per davant de millores en les instal·lacions i substitució d’equips.

Comforsa compta amb una plantilla de 350 treballadors. Josep Puig ocupa des del maig de 2022 el càrrec de director general, en substitució de Reca Vidiella, que vaocupar la posició des de principis del gener del 2018.