"La tecnologia ha de servir per fer una societat millor"

La Diputació de Girona acull la presentació de la 17a edició dels Premis E-TECH

El diputat de Noves Tecnologies, en funcions, de la Diputació de Girona, Jordi Xargay, i el president de l'AENTEG, David Martí.

El diputat de Noves Tecnologies, en funcions, de la Diputació de Girona, Jordi Xargay, i el president de l'AENTEG, David Martí. / Aniol Resclosa

Joel Lozano

Joel Lozano

El diputat de Noves Tecnologies, en funcions, de la Diputació de Girona, Jordi Xargay, i el president de l'AENTEG (Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona), David Martí, han presentat aquest dijous, a la sala Ferran Agulló de la corporació, la 17a edició dels Premis E-TECH, que reconeixeran els millors projectes, iniciatives, organitzacions i persones individuals dins l'àmbit de les noves tecnologies.

Els guardons van néixer fa 19 anys, i s'han celebrat de forma ininterrompuda, amb dues edicions biennals. El president de l'AENTEG, que deixarà el seu càrrec la setmana vinent en l'assemblea anual que la patronal tecnològica, ha assegurat que la participació en els premis és cada vegada major, tant pel que fa als assistents com a tots aquells que es presenten com a candidats als guardons. Martí considera que els Premis E-TECH s'han convertit en "una festa anual del sector". A més, el president de l'associació, ha defensat que la tecnologia "és un element de canvi econòmic, empresarial i social", però que alhora "ha de servir per fer una societat millor".

Per la seva banda, Xargay ha destacat que els guardons que "son uns premis referents que s'han arrelat a la nostra demarcació". "Les noves tecnologies son imprescindibles en el nostre dia a dia, a les comarques gironines hi ha un gran talent, i a nivell tecnològic molt", ha afegit.

La convocatòria pels premis resta oberta des del dijous dia 18 de maig, fins al 16 d'octubre. Per formalitzar una candidatura, cal omplir el formulari que està obert i a disposició d'aquelles empreses, persones i entitats que es vulguin presentari que es podrà trobar a la mateixa pàgina web dels Premis (www.premisetech.com).

La gala d'entrega d'aquests guardons se celebrarà el dilluns dia 20 de novembre a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona. Aquest emplaçament ha acollit les edicions dels darrers anys, amb l'excepció del 2020, que es va celebrar al Centre Cultural de la Mercè sense públic.