L’operador de telecomunicacions Vera vol facturar 24 milions a Girona abans del 2027

La companyia catalana té actualment uns 20.000 clients a les comarques gironines i espera doblar aquesta xifra en els pròxims tres anys

L’empresa amb seu a la comarca d’Osona és la fusió de tres firmes que es van unir aquest 2023

Marc Mundó, conseller delegat de Vera.

Marc Mundó, conseller delegat de Vera. / Vera

Redacció

L’operador de telecomunicacions català Vera es marca com a objectiu augmentar la seva presència a les comarques gironines. La companyia amb seu a Gurb, Osona, té actualment uns 20.000 clients a la província de Girona, que suposen uns 12 milions d’euros anuals de facturació. L’operador espera doblar aquestes xifres abans del 2027, el que suposaria uns 40.000 clients i una facturació al voltant dels 24 milions d’euros.

La fusió de tres empreses

Vera és la fusió de tres empreses. Amb una facturació el 2022 de més de 30 milions d’euros, Goufone, amb origen a la comarca d’Osona; Iguana, fundada a l’Anoia, i Soom, del Bages, van unir forces aquest 2023 per «impulsar la realitat digital de Catalunya, amb l’objectiu de continuar creixent per deixar un llegat en forma d’infraestructura pròpia que abasti el màxim de territori possible», afirmen des de la companyia.

Goufone va ser una empresa de telecomunicacions que va néixer a Osona el 2010, definint-se com «l’autèntica operadora de casa nostra». Per la seva banda, Iguana va ser fundada el 2012 per un grup de joves enginyers a la comarca de l’Anoia, amb l’objectiu de cobrir una necessitat: fer arribar connexió a Internet de qualitat a la comarca. De fet, va ser el primer operador que va començar a desplegar fibra òptica a Igualada el 2014. Finalment, Soomfibra va ser un operador d’Internet i telefonia nascuda a principis de la dècada del 2010 a la comarca del Bages, i que a finals del 2021 va ser adquirida per Goufone.

Ara, l’operador de telecomunicacions Vera ofereix solucions de connexió a Internet a través de fibra òptica pròpia, telefonia mòbil, fixa i serveis d’energia (per comercialitzadora i autoconsum) a tot Catalunya.

 «A Vera creiem fermament que només es pot transformar la vida de les persones si se’ls ajuda amb una oferta sòlida que garanteixi, en primer lloc, la millor connexió possible i, en darrera instància, una millor connectivitat», assegura Marc Mundó, conseller delegat de Vera.

180 treballadors

La companyia és de capital 100% català i compta amb una plantilla total de 180 treballadors, a més de set botigues pròpies. La marca de telecomunicacions té una xarxa pròpia a quinze comarques catalanes i disposa de cobertura a la major part de Catalunya mitjançant altres operadors de xarxa neutra.

Des de l’operador de telecomunicacions català afirmen que «Vera vol contribuir, de manera més propera i autèntica, a fer de Catalunya un referent en digitalització, ajudant les empreses a créixer».