El preu de la gasolina baixa un 0,5% després de tres mesos a l'alça

El dièsel continua encarint-se i s'enfila fins als 1,687 euros el litre, un 0,11% més que fa una setmana

ACN

El preu de la gasolina ha baixat lleugerament aquesta setmana després de tres mesos consecutius a l'alça, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea. De mitjana s'ha situat en els 1,751 euros el litre, un 0,5% menys que fa una setmana (1,759). Malgrat que la gasolina ha recuperat els preus de fa quinze dies, es manté en els nivells més alts de l'últim any. En canvi, el dièsel ha continuat encarint-se i acumula ja tretze setmanes pujant de preu. Durant els últims set dies s'ha enfilat fins als 1,687 euros el litre, un 0,11% més que l'actualització anterior (1,685). Es tracta del nivell més alt des de finals de gener. Respecte de principis d'estiu, el preu de la gasolina acumula una pujada del 10% i el dièsel del 17,4%.

Segons les dades publicades aquest dijous, durant l'última setmana omplir un dipòsit mitjà de 55 litres de gasolina ha costat al voltant de 96 euros i el dièsel uns 92 euros.

L'encariment de les últimes setmanes s'atribueix a la pujada del preu del barril de Brent, el tipus de petroli de referència a Europa.