L’emprenedor gironí Jordi Plana llança un fons per invertir en empreses emergents

Es diu Sakata Ventures 73 i disposa de 3 milions d’euros per entrar a les companyies

L'empresari gironí Jordi Plana, fundador de Beezy

L'empresari gironí Jordi Plana, fundador de Beezy / Diari de Girona

Redacció

L’empresari gironí Jordi Plana s’ha submergit al capital risc dos anys després de vendre Beezy, la tecnològica que va fundar l’any 2013. Segons va avançar el diari econòmic Expansión, Plana ha inscrit ara en el registre d’entitats de capital risc de la CNMV el fons Sakata Ventures 73, que é com a societat gestora Inveready Asset Management.

El nou projecte de l’emprenedor gironí disposa d’un capital social de 60.000 euros, tot i que aspira a arribar a uns compromisos d’inversió al voltant dels 3 milions d’euros. Segons el rotatiu, aquesta quantitat l’assumirà, en gran part, el mateix Plana, però també podria entrar en el fons alguns family office, que són aquelles plataformes d’inversió dedicades a portar íntegrament els grans patrimonis.

Amb aquest fons, Plana invertirà en empreses del sector tecnològic (mateix sector que la seva antiga empresa) que estan fent els primers passos i que, per projecció, puguin créixer ràpidament i disposin d’un model de negoci innovador. Així, les primeres operacions del fons podrien donar-se en firmes de software o plataformes digitals orientades a sectors com alimentació, energia, finances, mobilitat o logística.

Els orígens

Abans de ser inversor, Jordi Plana ha sigut un emprenedor exitós. El 2021 va aconseguir vendre Beezy, l’empresa que va fundar, a la multinacional nord-americana Appspace. Beezy ofereix una plataforma que millora la comunicació interna i les dinàmiques de treball dins de les empreses. Entre els clients de Beezy hi ha bancs, indústries, i grans constructores.

Just abans de l’inici de la pandèmia, Beezy va tancar una operació que li garantia una injecció de capital d’uns 14,4 milions d’euros per part de la divisió bancària de mercats Goldman Sachs. L’objectiu era poder duplicar la plantilla -en aquell moment de 60 empleats- i consolidar l’obertura de seus a Singapur i Nova York, que se sumaven a les oficines que Beezy ja tenia a Barcelona i San Francisco.

Els orígens de Beezy cal buscar-los en Spenta, una empresa que Jordi Plana va impulsar des de Pujals dels Pagesos (Cornellà del Terri), que oferia serveis professionals de programari especialitzat en tecnologia Microsoft. Amb els anys es va traslladar a Barcelona i va aconseguir que diverses multinacionals i el sector públic confiessin en les seves solucions.