Vídeo: Un camió gironí perd una càrrega de 80.000 euros en pernils a França

La circulació de vehicles a l'AP-7 ha estat tallada al migdia a l'altura de la Jonquera

Malestar entre els transportistes atrapats pel bloqueig dels agricultors francesos: "Estem perdent molts diners"

Vídeo: Un camió gironí perd una càrrega de 80.000 euros en pernils a França

Asetrans

Joel Lozano

Joel Lozano

Les protestes dels agricultors francesos continuen afectant els camions gironins, i no només en la circulació al país gal. Aquest divendres, un manifestant ha sabotejat amb un extintor una càrrega de pernils d'un camió gironí valorada en 80.000 euros, segons han informat a aquest diari fonts de l'associació de transportistes de Girona, Asetrans.

Aquest divendres la circulació de vehicles a l'AP-7 ha estat tallada al migdia a l'altura de la Jonquera per les protestes dels pagesos francesos. Els bloquejos es van iniciar a principis de setmana a les autopistes del sud que creuen França en direcció als països veïns i que són utilitzades pels transportistes de demarcació per arribar als mercats europeus.

Ahir, el director d'Asetrans, Jordi Esparreguera, explicava a aquest diari que els bloquejos d'aquests dies han afectat múltiples transportistes de la demarcació, malgrat que és impossible quantificar-ho. "Nosaltres som un element essencial de la cadena de subministrament, però obeïm ordres", exposava Esparreguera. La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) alerta que "'s'espera que els bloquejos siguin cada cop més nombrosos".