Junts presenta una llista "transversal" a Girona amb tres dels nou primers com a independents

Salvador Vergés assegura que el PSC no pot ser "de cap manera una opció de govern"

Els membres de la llista de Junts a Girona en la presentació de la candidatura.

Els membres de la llista de Junts a Girona en la presentació de la candidatura. / Marc Martí Font

ACN

ACN

Junts ha presentat la llista per a les eleccions del 12-M a la demarcació de Girona aquest dilluns al matí. El candidat, Salvador Vergés, ha detallat que és una llista "transversal" on "una tercera part" dels nou primers membres són independents del partit. Per al candidat gironí això demostra que la formació sempre ha volgut "la unitat" en el moviment independentista. Vergés ha afirmat que el PSC no pot ser "de cap manera una opció de govern" perquè considera que els socialistes estan "sotmesos" a la direcció del partit de Madrid. Per això creu que "els és igual" si no s'executen les inversions pressupostades o no s'acaben alguns projectes com ara el desdoblament de la Nacional II o l'estació de l'AVE a l'aeroport de Girona.

La llista Puigdemont x Catalunya Junts + escalfa motors de cara a les eleccions del 12 de maig i aquest dilluns al matí ha presentat la llista a la demarcació de Girona amb tots els membres que la formaran. El primer d'ells és Salvador Vergés, qui ha defensat la candidatura com una llista "transversal" que demostri "la unitat en el projecte de país" que apunta que té Junts. Entre les nou primeres posicions hi ha tres persones que no formen part de Junts per Catalunya i són, per tant, independents. Es tracta de Carme Renedo (número 2), Isaac Padrós (número 3) i Teresa Garcia (número 9 i militant de MES).

Aspiracions independentistes

En aquest sentit, Salvador Vergés ha assegurat que treballaran perquè "hi hagi una majoria independentista" al capdavant del Govern i que sigui "el més transversal possible" per reflectir al màxim la diversitat del país. El candidat ha defensat, però, que la seva formació combinarà les aspiracions independentistes amb la gestió del dia a dia. "El retorn de Carles Puigdemont és el retorn a l'embat nacional, però també el retorn del bon govern", ha assegurat Vergés.

Per contra, el cap de llista a la demarcació de Girona considera que el PSC no pot ser "de cap manera" qui lideri el nou executiu de la Generalitat. Salvador Vergés considera que els socialistes estan "al jou i al servei de Madrid" i per això no defensaran els interessos dels catalans si van en contra de les indicacions de la direcció del partit. "A ells tan els és que els diners se'n vagin i no tornin", ha reafirmat Salvador Vergés.

Per això, el cap de llista de Junts retreu que l'executiu espanyol no hagi avançat en el desdoblament de la Nacional II a la demarcació o que encara no s'hagi construït l'estació d'alta velocitat a l'aeroport de Girona. Per altra banda, Vergés ha qualificat d'"estafa" l'ampliació de la dessalinitzadora de Blanes (Selva). Segons el cap de llista gironí, l'Estat es va comprometre a pagar el cost, però finalment es finançarà a través d'un crèdit que dona l'executiu espanyol a la Generalitat. "Això es deu a la mala fe del govern d'allà i la incompetència del govern d'aquí", ha conclòs Vergés.