Entrevista | Sílvia Paneque Candidata a l'alcaldia de Girona pel PSC

«Un pacte independentista a Girona seria un pacte antinatura i el retorn a un escenari de línies vermelles»

Els socialistes són la força més votada i l’alcaldable reitera que els ciutadans han demanat, a través de les urnes que hi hagi un canvi a la ciutat i que el lideri la seva formació

Sílvia Paneque, a la «capella sixtina» de l’Ajuntament, en una imatge recent.

Sílvia Paneque, a la «capella sixtina» de l’Ajuntament, en una imatge recent. / MARC MARTI FONT

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Com, valora el salt de passar de sis a vuit regidors?

És un salt que ens satisfà i que fa que hàgim guanyat les eleccions. Hem estat l’única força que hem augmentat en número de vots. És un resultat que ens dona satisfacció per haver pogut guanyar després de setze anys unes eleccions a Girona.

Es veu alcaldessa?

Estem convençuts que hem de liderar l’alcaldia de Girona i aquest canvi que ha quedat molt expressat a través dels vots. Girona necessita un canvi que és el que havíem apostat i recuperar aquest projecte col·lectiu per Girona. Hi ha una diferència de 700 vots amb la segona força, una diferència important en vots. Estem convençuts que hem de liderar aquest govern i ser l’alcaldessa de Girona.

Veu possible un pacte independentista per desbancar-la?

Ho veuríem com un pacte antinatura en el sentit que si les urnes estan expressant un canvi i han castigat les forces que formaven el govern, més enllà de ser o no independentistes, no entendríem un pacte entre Guanyem i Junts que és el que podria donar els 14 regidors. Seria antinatura i els electors no han expressat el retorn un escenari de línies vermelles entre forces independentistes i no independentistes. Al revés, han votat canvi, i han votat que siguem la primera força, que apostem per un govern centrat en Girona i només en Girona.

Per intentar assegurar els 14 regidors de la majoria absoluta, prioritzarà l’acostament a Guanyem o a Junts?

Seguint el fil argumental, el que hem de fer és parlar amb la força que també demanava aquest canvi, que és Guanyem. És amb ells amb qui hem d’explorar la possibilitat d’un govern fort i de canvi per Girona.

« Amb Guanyem és amb qui hem d’explorar la possibilitat d’un govern fort i de canvi per Girona»

Han parlat ja?

Ens hem trucat i escrit per felicitar-nos i aviat parlarem amb més tranquil·litat. Amb les entrevistes i trucades de molta gent no hem trobat el moment per quedar.

Des de la direcció del partit, a Barcelona, pot ser que l’encaminin cap a on negociar?

 Aquest dilluns teníem executiva i al revés. La directriu, com sempre, és no barrejar carpetes. Cada municipi i ciutat ha de fer allò que cregui millor per seu municipi i per la seva ciutat.

En cas que sigui alcaldessa o formi part del Govern deixarà el Parlament?

Sí.