El pacte Guanyem-Junts a Girona agafa força

Municipalistes i la juntaires es van reunir ahir i avui s'ha fet una primera proposta que la formació de Gemma Geis ha d'avaluar

En una entrevista a Girona FM Sílvia Paneque diu que entén que Lluc Salellas no vulgui renunciar a quatre anys d’alcaldia

Gemma Geis i Lluc Salellas en el debat d'ACN.

Gemma Geis i Lluc Salellas en el debat d'ACN. / ACN

Josep Coll

Josep Coll

Un pacte entre Guanyem i Junts és cada vegada més a prop, el que fa que la idea que Lluc Salellas sigui investit alcalde el pròxim 17 de juny agafi força. Ahir es van reunir els equips negociadors de les dues formacions i els juntaires van plantejar la voluntat que Girona tingui un govern fort, amb el grup de Gemma Geis tingui un paper significatiu. Ho avalen el fet que per 41 vots les dues forces no van empatar a set regidors.

Avui, Guanyem ha plantejat una primera proposta de treball a Junts i, ara la formació liderada per Gemma Geis, l'ha d'estudiar i complementar per poder continuar avançant amb les converses. Junts afirma que «està compromès amb Girona i té una proposta seriosa i amb contingut per treballar per la ciutat» i emplaça Guanyem «a liderar aquest procés negociador amb les forces independentistes».

Paneque insistirà fins al final

La candidata del PSC a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha estat entrevistada aquest matí a la ràdio municipal, GironaFM, i ha confirmat que les negociacions entre els socialistes i Guanyem estan «aturades». Tanmateix, Paneque ha afirmat que «insistirem fins a l’últim moment» per arribar a un acord amb Guanyem -i també ha mencionat a ERC- perquè seria l’únic pacte que «garanteix el canvi que han demanat les urnes» i formaria «un govern fort».

Paneque també ha corroborat que havien parlat les altres formacions. Els primers contactes amb Guanyem anaven per bon camí perquè «els va semblar que el marc de les propostes estava bé i que són línies que volen desenvolupar». Tanmateix, els municipalistes no volen renunciar a un «pacte alternatiu amb Junts», que els asseguraria l’alcaldia i que, segons Paneque, seria «legítim». La candidata socialista també ha descartat que, en cas d’arribar a un acord amb Guanyem, es puguin repartir l’alcaldia dos anys i dos anys. Tot i així, sí que van proposar «obrir àrees on poden tenir millors tasques o una representació institucional per Lluc Salellas».

La candidata socialista també ha confirmat converses amb Junts. «Detectem algunes línies que podem treballar conjuntament», però també ha dit que «exploren la via amb Guanyem», una via que sembla que és la que està més a prop de prosperar ara com ara. Paneque, però, ha reiterat que els programes de les dues formacions estan «molt allunyats» i que és «l’únic pacte electoral del qual es parla ara i és l’únic que no es va parlar en tota la campanya». També creu que aquest acord «s’emmarca en un marc que no és el de ciutat» i que els va sorprendre «que es posés l’element de la independència» un cop es van conèixer els resultats de les eleccions, ja que fins llavors només Gemma Geins n’havia parlat. Paneque ha insistit en el fet que s’ha de posar «Girona primer» i espera que la via del pacte amb Guanyem «pugui avançar». En tot cas, si finalment Salellas és investit alcalde també demana «responsabilitat» en el nou equip de govern.