Ucraïna

Zelenski avisa des de l'Eurocambra que Putin està començant a Ucraïna la "destrucció del mode de vida europeu"

Metsola demana a la UE donar armes de llarga distància i avions de combat a Kíiv

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, saluda la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, en la seva primera visita a l'Eurocambra des de l'esclat de la guerra.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, saluda la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, en la seva primera visita a l'Eurocambra des de l'esclat de la guerra. / Philippe BUISSIN

ACN

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha avisat aquest dijous que Rússia està iniciant amb la invasió del seu país la "destrucció del mode de vida europeu".

En una intervenció al ple del Parlament Europeu, Zelenski ha assegurat que els ucraïnesos estan lluitant contra les "forces antieuropees" i ha reivindicat els esforços del país per entrar a la Unió Europea. "Aquesta és la nostra Europa. És la nostra manera de viure, la manera de tornar a casa", ha defensat.

Al seu torn, la presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola, ha demanat que el club comunitari doni armes de llarga distància i avions de combat a Kíiv. "La resposta ha de ser proporcional a l'amenaça", ha defensat.