En els últims 5 anys, un 30% de les cirurgianes del Regne Unit ha patit agressions sexuals per part dels seus companys

Una de cada tres cirurgianes han patit agressions sexuals

Gairebé cada dia es denuncia un cas de violència sexual a Girona

Agressions sexuals a les cirurgianes per part dels companys de feina al Regne Unit

Agressions sexuals a les cirurgianes per part dels companys de feina al Regne Unit / @ STEFAMERPIK

Abril Benítez

Cada vegada i amb més força estan sortint estudis i testimonis d'agressions masclistes. Malauradament és una situació que es viu diàriament en molts països i que, tot i estar en el segle XXI, les mentalitats abusives de poder i el patriarcat, estan en el mateix punt que abans de la democràcia. La dona és sexualitzada, esclavitzada i humiliada per molts homes, ja que això fa que se sentin amb més poder i control. Un estudi i les seves dades revelen com al Regne Unit això succeeix, fins i tot, als centres mèdics.

L'estudi fet per la Universitat d'Exeter ha mostrat que hi ha hagut agressions, abús, contacte físic sense permís i comentaris sexistes a les cirurgianes de la Sanitat Pública del Regne Unit, essent un 30% les víctimes, o almenys les que han testificat sense por a represàlies.

El testimoni d'algunes elles han servit per demostrar aquest abús de poder i masclisme social. Ara aquests successos estan donant la volta al món, per tal de ser denunciats i visibilitzats.

Agressions sexuals

Agressions sexuals / @FREEPIK

Judith explica quan va començar a treballar i estava al quiròfan: 'el cirurgià s'eixugava la suor de la cara en els meus pits'. 'Jo li oferia una tovallola i ell em deia que no la volia, que era més divertit fer-ho sobre els meus pits'.

El British Journal of Surgery va publicar l'estudi de la Universitat d'Exeter, en el qual es va fer una enquesta a 1.704 treballadores de quiròfans i un 63% de les enquestades van confessar haver patit una mala conducta sexual per part dels companys homes, a més, el 29% van explicar que va patir agressions sexuals per part d'aquests, anant des de tocaments a violacions.

Segons l'estudi de la Universitat d'Exeter, la Universitat de Surrey i un grup de treball contra el maltractament sexual en els quiròfans ha deixat molt clar que, moltes de les dones tenen por de denunciar aquests abusos perquè tenen por a perdre la seva feina, entre altres.