Confirmen la mort de Shani Louk, la jove segrestada i torturada per Hamàs

La dona va ser segrestada per Hamàs durant un festival musical que se celebrava a Israel

Shani Louk.

Shani Louk. / EPC

EFE

Israel ha confirmat aquest dilluns la mort de la jove alemanya-israeliana, Shani Louk, el cos de la qual va ser exhibit en una camioneta per milicians del grup islamista palestí Hamàs en un vídeo que va donar la volta al món.

"Estem devastats en compartir que el cos de l'alemanya-israeliana Shani Louk va ser trobat i identificat", va dir el Ministeri d'Exteriors d'Israel a través de la xarxes socials, mentre que un portaveu va precisar a EFE que el que es va localitzar va ser una part del cos de la jove, que confirma la seva defunció.

El comunicat d'Exteriors va recordar que la jove va ser segrestada pels milicians de Hamàs que van irrompre en un festival de música israelià, que se celebrava prop de la Franja de Gaza el passat 7 d'octubre.

"Va ser raptada en el festival de música, torturada i exhibida a Gaza pels terroristes de Hamàs, va experimentar horrors insondables", va apuntar la cartera d'Exteriors israelià. "Els nostres pensaments i resos estan amb els amics i la família de Shani durant aquest malson inimaginable. Que la seva memòria sigui una benedicció".

Louk va desaparèixer durant l'atac de Hamàs del passat 7 d'octubre contra territori israelià, on van ser assassinades 1.400 persones, més de 5.400 van resultar ferides i 239 van ser portades com a ostatges a la franja de Gaza.

Ella es trobava en el festival de música Supernova, prop de Gaza, on els milicians islamistes van irrompre i van matar a 260 assistents i es van emportar a diversos ostatges.

Després de l'assalt de Hamàs, van circular per les xarxes socials fotografies i vídeos d'una jove, aparentment Louk, llançada a la part de darrere d'una camioneta de tipus pick-up, amb una rara contorsió en el cos.

Segons aquestes imatges, no era clar si l'alemanya-israeliana continuava viva o no.

La fiscalia general de l'Estat d'Alemanya va obrir el 10 d'octubre diligències contra membres desconeguts de Hamàs en relació amb el segrest i assassinat de ciutadans alemanys durant l'atac en el sud d'Israel.