El Llagostera va visitar ahir per primera vegada l'estadi de Mendizorrotza, un camp que és tot un clàssic del futbol espanyol i on es van viure tardes de glòria, per exemple, la temporada 2000/01, quan l'Alabès va arribar fins a la final de la UEFA contra el Liverpool. Delfí Geli, amb un gol en pròpia porta en la pròrroga (5-4) va ser el protagonista del que va ser un final cruel per a un equip que ja és tota una llegenda. Catorze anys més tard, l'Alabès lluita a Segona A per tornar a Primera Divisió. Ho fa conscient de la dificultat que això implica i amb una plantilla que presenta jugadors amb prou qualitat com per intentar estar a la zona alta de la taula. En aquest equip dirigit per Alberto López torna a figurar un futbolista gironí: Dani Toribio. El migcampista, fitxat d'un Múrcia condemnat a Segona B, va començar el partit com a titular, exercint de pivot al costat de Manu Garcia i connectant amb Tejera.

Les set temporades que fa que el Girona és a Segona Divisió A fa que hagin passat un bon gruix de jugadors per Montilivi. I a Mendizorrotza hi juguen ara un bon nombre de persones conegudes pel futbol gironí com són Migue, Despotovic, Ion Vélez i Ernesto Galán. Més enllà de Toribio, els "altres" gironins de l'equip basc també van tenir el seu paper en el duel disputat ahir a la tarda.

Galán, Migue i Despotovoic van començar l'enfrontament des d'un bon principi. El lateral dret Ernesto Galán va jugar 83 minuts al costat d'un Migue que està vivint un gran moment en el seu primer curs a Vitòria després de set temporades consecutives a Montilivi. El central de Terrassa, que ho ha jugat tot fins ara, va formar parella a l'eix de la defensa amb el futbolista del filial Einar. A l'altra banda del camp, a la zona davantera, es va ubicar Ranko Despotovic. El serbi és la referència ofensiva de l'equip i ahir va buscar el gol amb insistència però sense encert. Un dels altres davanters de l'equip amb passat blanc-i-vermell, Ion Vélez, va caure de l'onze inicial i va entrar al camp quan faltaven 17 minuts, sense temps suficient per fer el seu segon gol del curs.