L’Uni viatja a Guipúscoa sense marge d’error si vol mantenir-se a dalt

Després de la derrota a Turquia, l’Spar Girona visita demà (11.45h) la pista de l’IDK amb la voluntat de guanyar per continuar lluitant pel lideratge

Laia Flores durant el partit contra Perfumerías a Fontajau.

Laia Flores durant el partit contra Perfumerías a Fontajau. / Marc Martí Font

Andrea López Pastor

Amb poc més de tres dies per recuperar-se del viatge amb derrota d’una de les pistes més complicades d’Europa i amb la pressió afegida d’afrontar una de les classificacions més renyides de la Lliga Femenina Endesa, l’Spar Girona visita demà (11.45h) la pista de l’IDK Euskotren amb l’objectiu de tornar a guanyar i reviure les sensacions de la jornada anterior en endur-se el clàssic contra el Perfumerías Avenida (76-72).

Les gironines arriben amb poc descans, havent perdut dimecres en competició europea contra el Cukurova turc (64-50), però amb la mentalitat de passar pàgina i quedar-se amb les bones sensacions. “Crec que el resultat, especialment pel que fa a la nostra anotació amb 50 punts, és enganyós. Ens hem de quedar amb les coses que vam fer bé, tant en atac com en defensa”, exposava Bernat Canut abans de viatjar a Guipúscoa.

Per altra banda, veure la classificació de la Lliga d’enguany abans de disputar-se la jornada 12 fa goig. Després de la injecció de moral d’imposar-se al Perfumerías a Fontajau, junt amb les dues derrotes consecutives del Saragossa, les de Bernat Canut han descansat momentàniament al cim de la classificació, amb un balanç de 8 victòries i 3 derrotes, igualades, però, amb València i Barça. Així doncs, mantenir-se a la part alta de la classificació implica fer els deures a Guipúscoa contra un equip a qui els resultats no han acompanyat massa fins ara, amb 4 partits guanyats i 7 perduts, i amb la ressaca agredolça d’haver quedat fora d’Europa fa només dos dies contra el BLMA (67-73); però també dels resultats dels altres.

“L’IDK té una plantilla molt equilibrada, amb molta presència física. Coulibaly, Joy Brown o Dembelé són jugadores que carreguen molt fort a la pintura i al rebot”, destacava Canut, afegint altres noms propis com Natalia Rodriguez, Yurena Diaz o Maria España, entre d’altres.

El que encara arrossega l’Spar Girona és l’embolic amb el Sorpon que no permet Brittney Sykes ni jugar ni entrenar amb l’equip. “Està ajudant a nivell de vestuari, però vol jugar. Esperem que tot acabi ions”, reconeixia Canut.