Brittney Sykes fa volar a l'Spar davant IDK en el debut de Muhate (87-61)

L’equip recupera el segon lloc i la nord-americana ho celebra intentant una esmaixada que fa aixecar al públic de Fontajau

Clara Julià

Clara Julià

L’Spar Girona va volar ahir. L’equip recupera bones sensacions després de derrotar còmodament un IDK-Euskotren que no va poder aturar l’ímpetu de les jugadores locals. La felicitat de les gironines va ser doble, perquè la derrota de Perfumerías Avenida a la pista de Movistar Estudiantes va provocar que l’Uni recuperés el segon lloc en la taula classificatòria. Per celebrar-ho, el públic de Fontajau va vibrar de valent en veure Brittney Sykes (12 punts) volar, literalment, cap a la cistella per intentar una esmaixada quan faltaven tres minuts per arribar al descans. L’altra bona notícia de la jornada va ser el debut de Cecilia Muhate, la nova incorporació de l’Spar, que va ser titular i va acabar el partit amb els seus primers 2 punts i 7 rebots vestint la samarreta de vermell-i-negre.

El triomf -el segon de Laura Antoja al capdavant, que va tornar a dirigir l’Uni perquè Bernat Canut havia de complir el seu darrer partit de sanció- és un impuls que arriba just a temps. Les gironines ja tenen la mirada fixada en la Copa de la Reina i, tal com va dir Antoja al final del partit, han començat «la reconstrucció». Una reconstrucció que ahir va deixar fora del partit l’IDK i esperen que sigui suficient per fer el mateix el dijous que ve en el duel de quarts de final que les enfrontarà al Lointek Gernika d’Anna Montañana (18 hores).

Faustine Parra (esquerra) escoltant les indicacions de Laura Antoja (dreta).

Faustine Parra (esquerra) escoltant les indicacions de Laura Antoja (dreta). / ANIOL RESCLOSA

Les ganes de Copa van inundar ahir el pavelló. L’equip volia fer un bon paper per enfilar cap a Saragossa amb bones sensacions i es podria afirmar que va ser un dia rodó. Sense lesions, amb gairebé totes les jugadores anotant i amb una primera part brillant. Liderades per les connexions al pal baix amb Labuckiene (13 punts) i Tolo (14 punts i 11 rebots), les gironines van tancar el primer quart amb un coixí considerable al marcador (26 a 11) que ja no van deixar escapar.

Les guipuscoanes van intentar reaccionar -sense sort (5/19 en triples)- amb el tir exterior. L’encert de Cardaño (12 punts) i Dembele (11 punts), no va poder impedir que el conjunt basc marxés per sota al descans (48-33). Tot plegat gràcies a la bona defensa que les locals van fer sobre la referència ofensiva d’IDK, Miriam Coulibaly. La jugadora de Mali (12 punts) va protagonitzar un bonic duel amb Marianna Tolo i ambdues van segellar accions per emmarcar sota el cèrcol. La segona part va ser un vendaval. L’Spar va dominar tots els aspectes del joc i les jugadores d’Azu Muguruza, en plena pugna per intentar colar-se a la zona de play-off, no van trobar cap via per compatir el partit.

Giedre Labuckiene defensada per dues jugadores d'IDK.

Giedre Labuckiene defensada per dues jugadores d'IDK. / ANIOL RESCLOSA

En plena reconstrucció

Sembla que les coses comencen a rodar per a l’equip de Bernat Canut. Tot i això, encara són presents les lesions de María Araújo, Irati Etxarri, Nora Galve, Ornella Bankolé i Binta Drammeh. Tot indica que les lesions de la sueca i la francesa s’allargaran més del previst, fet que fa perillar la seva presència en el tram final de temporada. Tot plegat podria permetre que s’alliberés espai per a noves incorporacions, tal com reconeixia el club entre bambolines.

Brittney Sykes encara a cistella amb la pilota a les mans.

Brittney Sykes encara a cistella amb la pilota a les mans. / ANIOL RESCLOSA

L’Uni va poder brindar ahir la victòria a Magali Mendy, que va presenciar el partit ben acompanyada de la seva família i amb el seu nadó acabat de néixer. El club ja ha guanyat un seguidor més, i l’Ethan va poder estrenar una samarreta personalitzada lluint el dorsal de la seva mare, el número 4. Un dorsal que, d’aquí a no gaires mesos, també tornarà a lluir a la pista.