El Barça tanca el finançament del nou Camp Nou

La negociació amb representants de Goldman Sachs va acabar aquest dimecres, poc abans del Clàssic | Les obres han de començar a l'estiu a càrrec de la constructora turca Limak

Disseny del nou Camp Nou i l'Espai Barça

Disseny del nou Camp Nou i l'Espai Barça / FCBarcelona

Redacció

El Futbol Club Barcelona ha tancat el finançament per al futur 'Espai Barça', que inclou la remodelació del Camp Nou. En total, 1.500 milions d'euros en bons corporatius per unes obres que implicaran el trasllat a l'estadi olímpic Lluís Companys. Segons informa 'El Confidencial', l'acord es va tancar ahir a Barcelona, poques hores abans del Clàssic de Copa al Camp Nou, amb representants del banc d'inversions estatunidenc Goldman Sachs. També JP Morgan ha pilotat un pla de finançament, amb condicions variables dependent de cada inversor, crucial per al futur del club blaugrana.

En un moment macroeconòmic turbulent, també en l'ecosistema Barça pel cas Negreira, l'interès fixat ha estat del 6%, encara que el club confia a renegociar-lo a partir del cinquè any, amb 24 anys de termini d'amortització i sense hipotecar el camp, segons el citat mitjà. Així, s'ha tancat un acord que semblava que havia d'anunciar-se la setmana passada.

Les obres han de començar a l'estiu a càrrec de la constructora turca Limak, que es va imposar a altres empreses amb més experiència en el sector de la construcció de recintes esportius. Segons va informar la junta, el fet que prometés complir amb els terminis marcats pel club, de tornada al Camp Nou el novembre de 2024, li va donar una puntuació superior a la resta.