Xavi qualifica de "molt important" i "complicat" el partit contra el Girona

L'entrenador blaugrana repetirà la mateixa convocatòria del clàssic amb la vista centrada en el Reial Madrid

Xavi prepara el partit contra el Girona FC

Xavi prepara el partit contra el Girona FC / Toni Albir/EFE

EFE

L'entrenador del Barcelona, Xavi Hernández, reconeix que al seu equip li ha faltat "maduresa" als partits "grans", com a la tornada de la semifinal de la Copa del Rei contra el Reial Madrid (0-4), tot i que va recordar que guanyar LaLiga tindria "un valor extraordinari".

En roda de premsa, el tècnic egarenc ha qualificat de "molt important" el duel d'aquest dilluns contra el Girona, amb què el seu equip vol redimir-se de la golejada a l'últim clàssic i gaudir d'un avantatge de quinze punts sobre el Reial Madrid, que dissabte va perdre contra el Vila-real al Santiago Bernabéu.

"El partit de demà cobra més transcendència perquè podem deixar el Reial Madrid a quinze punts faltant 30 per jugar. És una oportunitat i no podem fallar. Volem ser campions i demà és un passet més. Ens donaria un marge molt important", va valorar.

Amb tot, Xavi preveu un "partit complicat" davant el Girona, un equip que, segons la seva opinió, fa "molt bé" les coses. "Ens costarà segur, però amb l'ajuda de l'afició i la derrota del Reial Madrid ens motiva més anar pel partit", va afegir.

El tècnic va instar els seus futbolistes a girar full de l'eliminació copera, que va definir com "una castanya" que ha de servir els seus pupils per madurar amb vista al futur.

"Hem guanyat la Supercopa d'Espanya i tenim LaLiga encaminada. Hem arribat a la semifinal de la Copa i a Europa no hem competit bé. Seguim estant en construcció i durant aquesta construcció s'han de guanyar títols. Hem aconseguit un títol i anem camí d'aconseguir-ne un altre", va postil·lar.

Per això, Xavi va insistir que aixecar LaLiga, títol que el club blaugrana no guanya des de la temporada 2018-19, seria l'"hòstia" i donaria "estabilitat" a la feina feta aquesta temporada.

Per valorar la competició domèstica, l'entrenador ha remarcat que han competit contra el Reial Madrid, "vigent campió de LaLiga i la 'Champions'", ha precisat.

Tot i això, ha reconegut que el seu equip ha de "recuperar les bones sensacions" que, segons la seva opinió, ha mostrat en el primer temps del clàssic coper abans que el Reial Madrid anotar el primer gol del partit.

L'entrenador del Barcelona ha convocat per al partit de Lliga contra el Girona els 22 jugadors amb què ja va comptar per disputar el clàssic de la Copa del Rei contra el Reial Madrid.

Davant les baixes per lesió de 'Pedri' González, Ousmane Dembélé, Frenkie de Jong i Andreas Christensen, el tècnic egarenc va recórrer als futbolistes del filial Marc Casadó i Estanis Pedrola, així com els del juvenil Ángel Alarcón i Aleix Garrido.

No va entrar a la convocatòria la perla de La Masia Lamine Yamal, de 15 anys, que s'ha exercitat amb el primer equip blaugrana les últimes dues sessions celebrades a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Aquesta és la llista de convocats del líder de LaLiga Santander per enfrontar-se a l'equip gironí: Ter Stegen, Araujo, Sergio Busquets, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran Torres, Iñaki Peña, Marc Alonso, Jordi Alba, Kessié, Sergi Roberto, Raphinha, Koundé , Eric Garcia, Balde, Marc Casadó, Gavi, Pau Torre, Arnau Tenas, Àngel Alarcón, Estanis Pedrola i Aleix Garrido.