Un any de màxima felicitat a Girona

El Girona FC i el Bàsquet Girona van aconseguir el doble ascens a Primera Divisió i l’ACB el passat 19 de juny del 2022

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El destí és capritxós. De tots els dies del mes de juny que hi havia per triar, una estranya connexió va fer que el Girona FC i el Bàsquet Girona es posessin d’acord per escollir el mateix. El passat 19 de juny del 2022 quedarà gravat per sempre en el record de la gran majoria de gironins i gironines. Els dos clubs van fer feliç a moltíssima gent amb el doble ascens històric a Primera Divisió i l’ACB, que va fer sortir riuades de gent als carrers de la ciutat per festejar-ho de valent com l’ocasió ho mereixia. Primer van ser els de Jordi Sargatal -l'aleshores entrenador-, que, amb una victòria en la final contra l’Estudiantes (60-66) a Fontajau, van aconseguir el retorn a la màxima categoria del bàsquet masculí catorze anys després de la desaparició de l’Akasvayu. Tot seguit, van prendre la paraula els de Míchel Sánchez. El conjunt blanc-i-vermell no era a Girona, ja que la final del play-off es disputava a Tenerife, però els gols de Cristhian Stuani de penal, de José León en pròpia porteria i d’Arnau Martínez per sentenciar l’eliminatòria (1-3) van ressonar a Girona malgrat produir-se a més de 2.520 quilòmetres de distància, separats per l’oceà Atlàntic, que és on se situa l’estadi Heliodoro Rodríguez López. Avui fa un any d’aquell dia. Un any de màxima felicitat a Girona. I que s’estendrà com a mínim durant tota la temporada vinent amb el futbol, el bàsquet masculí i femení, i l’hoquei repartint alegries a l’elit perquè tothom se n’adoni de què és l’orgull gironí.

Els de Montilivi van tornar a LaLiga tres anys després del descens a Segona, mentre que a Fontajau es va tornar a l’ACB després que l’últim partit s’hi jugués l’any 2008. D’agost a juny, Girona ha xalat amb jornades inimaginables. Centrant-nos en els dos protagonistes, el Girona FC i el Bàsquet Girona, aquest curs, ja finalitzat, s’han viscut partits espectaculars com, per exemple, la gran victòria del conjunt blanc-i-vermell contra el Reial Madrid (4-2) que va omplir nombroses portades de diaris esportius o la dels d’Aíto García Reneses en el derbi contra la Penya (79-66).

La dinàmica dels dos equips ha estat diferent, amb el Girona FC finalitzant una temporada més que notable en la desena posició amb 49 punts i opcions d’aconseguir la plaça de Conference League fins a l’últim partit; i el Bàsquet Girona complicant-se la salvació fins a la penúltima jornada davant el Casademont Saragossa (88-95), però ambdós han complert l’objectiu més important de tots: la permanència. Casualitat o no, també la van aconseguir el mateix dia. El 13 de maig del 2023.

Fa un any que Girona competeix entre els més grans i que gaudeix veient-se representada pels seus equips. A vegades, els astres s’alineen i aquest cop ho han fet per portar a dos equips el més a munt de tot. Girona és i seguirà sent de Primera.

Subscriu-te per seguir llegint