L'Uni Girona ja sap quan començarà la lliga

La resta d'equips gironins que disputen comepticions FEB també tenen nou calendari i pla de competició

Laura Antoja el dia de la presentació

Laura Antoja el dia de la presentació / David Subirana

Jofre Amargant Bosch

Jofre Amargant Bosch

L'Uni Girona, el Bisbal Bàsquet, el Salt, el GEiEG i el Tordera ja saben quan arrencaran les principals competicions de la temporada. L'Assemblea General de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha aprovat aquest migdia a Madrid el calendari de la temporada 2023-2024 de les principals competicions estatals.

Lliga Femenina i Copa de la Reina

L'Uni Girona començarà la lliga el cap de setmana del 23 i 24 de setembre. El nou projecte de Laura Antoja acabarà la fase regular el cap de setmana del 20 i 21 d'abril. Les eliminatòries per al títol, que enfronten les vuit millors classificades, s'iniciaran el dijous 25 d'abril i acabaran el diumenge 28 del mateix mes. Sense pràcticament descans tindran lloc les semifinals el 2 i el 5 de maig. La final al millor de tres partits, a la qual espera poder tornar l'Uni, serà el 9, el 12 i el 16 de maig. Les dates d'inici poden tenir modificacions en funció dels enfrontaments dels equips que disputen fases prèvies d'Eurolliga i Eurocup. Uns canvis que també poden afectar durant el tram final amb les fases finals de les competicions europees.

Les gironines també compten disputar la Copa de la Reina. La competició tindrà lloc a Huelva del 21 al 24 de març. Es classifiquen per jugar-la els vuit millors equips de la primera volta, que aquesta temporada finalitzarà el 3 de gener.

La prematura eliminació de l'Uni la temporada passada en el play-off va impedir que l'equip pugui disputar la Supercopa Femenina del 2023. Serà el 30 de setembre i l'1 d'octubre.

A banda del calendari, l'Assemblea General Ordinària de la FEB ha aprovat una modificació en les altes permeses a la Lliga Femenina. Es passen de les setze del curs passat a les vint de la temporada 2023-2024.

Lliga Femenina 2

Un altre nou projecte que s'estrenarà serà el de Marc Serra al capdavant del GEiEG a Lliga Femenina 2, la tercera categoria estatal. L'equip grupista sumarà el setè curs a la categoria. El GEiEG començarà la lliga l'1 d'octubre i acabarà la fase regular el 13 d'abril. Les fases finals per ascendir a la Lliga Challenge seran el 25 i 28 de maig. Perdran la categoria les dues últimes classificades de cadascun dels dos grups de 14 equips.

Tot i que el pla de competició no ha tingut cap canvi important, sí que s'ha modificat la configuració dels dos grups de la categoria. En cas que més de la meitat dels equips pertanyin a la mateixa comunitat autònoma, aquests conjunts es dividiran de manera equitativa entre els dos grups que conformen la competició.

En cas de reunir el pressupost necessari per disputar la competició, el Tordera, equip vinculat a l'Uni Girona i que va aconseguir l'ascens, també competiria en aquesta categoria. La data límit per aconseguir els diners i inscriure l'equip és el 14 de juliol a les 13:00 h.

Lliga EBA

Els dos altres equips de la demarcació que disputaran competicions FEB seran el Bisbal Bàsquet i el Salt. Els empordanesos volen mirar de repetir i millorar la bona temporada feta, mentre que el Salt serà qui ocupi la plaça del Bàsquet Girona B a la categoria després d'una cessió. La competició començarà per a tots dos equips l'1 d'octubre i s'acabarà el 13 d'abril. Les eliminatòries seran el 20 i el 27 d'abril, mentre que la fase final serà del 9 al 12 de maig. Aquesta temporada els cinc grups d'EBA (28 equips cadascun) tindran una unificació tant en el nombre d'equips com en les dates de competició.